UPDATE Vicepreședintele ASF Mircea Ursache și directorul Fondului de Garantare a Asiguraților Cristian Roșu, audiați la DNA

UPDATE Vicepreședintele ASF Mircea Ursache și directorul Fondului de Garantare a Asiguraților Cristian Roșu, audiați la DNA
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2016

Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară Mircea Ursache și directorul Fondului de Garantare a Asiguraților, Cristian Roșu, au venit luni la DNA, fiind citați pentru a fi audiați într-un dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

UDATATE 14:30 Vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară Mircea Ursache a declarat, la ieșirea de la DNA, că le-a spus procurorilor despre una dintre cele două societăți de asigurări care au intrat în faliment în urma deciziilor ASF și despre toate faptele care au făcut ca piața asigurărilor să fie astăzi într-o implozie.

„Știți foarte bine că eu m-am delimitat de politicile din piața de asigurări din România, deși fac parte din Consiliul ASF. Azi am răspuns procurorilor despre una dintre cele două societăți de asigurări care au intrat în faliment ca urmare a deciziilor ASF. Am vorbit de toate faptele ce au condus ca piața asigurărilor astăzi să fie într-o implozie”, a spus Mircea Ursache, după ce a fost audiat în calitate de martor la Direcția Națională Anticorupție.

UPDATE 14:09 Directorul Fondului de Garantare a Asiguraților (FGA) Cristian Roșu a declarat luni, la ieșirea de la DNA, că procurorii l-au întrebat despre operațiuni derulate de Carpatica Asig și despre rapoarte financiare ale societății de asigurări.

Cristian Roșu a spus că a fost audiat în calitate de martor de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care nu l-au întrebat despre persoane, ci doar despre operațiuni derulate de Carpatica Asig.

Directorul Fondului de Garantare a Asiguraților a mai spus, răspunzând unei întrebări, că l-a întâlnit pe vicepreședintele ASF Mircea Ursache pe holul DNA și știe doar că acesta are tot calitatea de martor, fără a avea alte informații.

ȘTIRE INIȚIALĂ Cristian Roșu a refuzat să facă declarații la intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție, scrie News.ro.

La scurt timp după Cristian Roșu a venit la DNA și Mircea Ursache, el spunând că nu știe despre ce dosar este vorba și de ce a fost chemat, dar că va face mai multe declarații după ce va vorbi cu procurorii.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Mircea Ursache și Cristian Roșu au fost citați în calitate de martor, într-un dosar deschis recent în care se fac cercetări pentru fapte de corupție. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mircea ursache
asf
dna
cristian rosu