Fitch ține ratingurile pentru București, Brașov, Oradea și Buzău la "BBB minus", perspectivele asociate fiind negative

Fitch ține ratingurile pentru București, Brașov, Oradea și Buzău la "BBB minus", perspectivele asociate fiind negative
scris 8 mai 2021

Fitch Ratings a confirmat vineri ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută și monedă locală ale orașelor București, Brașov, Oradea și Buzău la ''BBB minus'', perspectivele asociate fiind negative.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a confirmat ratingul suveran al României la "BBB minus" cu perspectivă negativă, aceasta fiind ultima notă din categoria "investment-grade" (recomandat pentru investiții).

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Perspectiva negativă reflectă incertitudinile privind implementarea politicilor pentru corectarea dezechilibrului fiscal structural pe termen mediu și impactul pandemiei asupra finanțelor publice. Admnistrația actuală are în plan o serie de reforme fiscale și macroeconomice pentru sustenabilitatea fiscală pe termen mediu, dar istoricul slab de consolidare fiscală și rigiditatea crescută a bugetului sunt provocări cheie, argumenta atunci Fitch.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Bucureștiul este expus la riscul de refinanțare, există trei emisiuni de obligațiuni (de 555 de milioane de lei fiecare), care vor avea scadența în 2022, 2025 și, respectiv, 2028.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Pentru celelalte orașe, confirmarea ratingurilor reflectă opinia Fitch că performanța operațională și nivelul datoriei vor rămâne în linie cu a altor orașe care beneficiază de un calificativ ”BBB minus” pe termen mediu.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch
rating
bucuresti
brasov
oradea
buzau