Fuziunea Banca Transilvania - Volksbank va avea loc pe 31 decembrie

Fuziunea Banca Transilvania - Volksbank va avea loc pe 31 decembrie
scris 22 dec 2015

Integrarea Volksbank România (VBRO) în structura Băncii Transilvania a intrat în linie dreaptă, iar fuziunea dintre cele două bănci va avea loc în 31 decembrie 2015, a anunțat, luni, Banca Transilvania, într-un comunicat. 

Rezultatele fuziunii vor fi comunicate de Banca Transilvania în data de 4 ianuarie 2016, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Conform estimărilor BT, până în prezent rezultatele înregistrate sunt "foarte bune", în condițiile în care, în calitate de acționar unic, prioritatea BT a fost oferirea de reduceri clienților VBRO cu credite în franci elvețieni. 

BT a acordat clienților Volksbank România discount-uri în valoare totală de 1,5 miliarde de lei în cadrul ofertei pentru conversia creditelor CHF și pentru diminuarea datoriei totale pentru creditele curente ale clienților VBRO persoane fizice, prin restituirea a diverse categorii de comisioane. Prin cele două demersuri menționate, aproape 34.000 de clienți Volksbank România au beneficiat de reduceri. De exemplu, un client VBRO care avea datorii în CHF de 80.000 și a ales conversia în lei a ajuns să plătească o rată lunară redusă cu 46%, precizează comunicatul BT. 

EXCLUSIV Negocierile JC Flowers cu Piraeus au eșuat. Americanii decid dacă mai cumpără Carpatica CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Negocierile JC Flowers cu Piraeus au eșuat. Americanii decid dacă mai cumpără Carpatica

"Ne bucurăm că inițiativa Băncii Transilvania privind conversia creditelor CHF ale Volksbank România a fost primită pozitiv. Ideea a generat trenduri pe piață și a fost implementată și de alte bănci care au considerat, la fel ca și Banca Transilvania, că este o responsabilitate socială", a declarat Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania. 

Dupa intrarea BT în acționariatul Volksbank România, aceasta din urmă a reușit să închidă peste 2.500 de litigii. 

În ceea ce privește reducerile și oferta de conversie a creditelor CHF, banca precizează că peste 83% dintre clienții VBRO cu împrumuturi în franci elvețieni au acceptat oferta. Au avut loc peste 35.000 de întâlniri ale clienților VBRO cu angajați Volksbank și Banca Transilvania, în decurs de trei luni. 

"Oferta de conversie a constat în oferirea unei reduceri de 22,5% pentru cei care au convertit creditele VBRO din CHF în lei sau euro, aplicabilă soldului creditului curent rezultat ca urmare a diminuării cu comisionul de risc/de administrare plătit efectiv și nerecuperat de clienți până la data conversiei. Dintre cei care au convertit, aproape 96% dintre clienți au ales conversia în lei. Diminuarea datoriei totale aferente creditelor curente ale clienților VBRO persoane fizice: facilitatea a fost aplicată automat, indiferent de moneda împrumutului, în perioada 17 august - 30 septembrie a.c. și a constat în diminuarea cu echivalentul sumelor achitate de clienți drept comision de risc/de administrare și/sau de rezervă minima obligatorie și nerestituite anterior", se arată în comunicatul BT. 

Potrivit sursei citate, clienții VBRO au la dispoziție un microsite cu informații despre migrarea la Banca Transilvania, aproape 600 de sedii și echipa Call Center. 

Calendarul migrării a fost anunțat în octombrie a.c., cuprinzând toate activitățile planificate pentru perioada 1 noiembrie a.c.- 4 ianuarie 2016. Încă de la mijlocul lunii noiembrie a.c., cardurile BT sunt disponibile pentru clienții Volksbank România în sediile Băncii Transilvania. 

"Pentru că din 4 ianuarie 2016 se va putea folosi doar IBAN-ul contului de la Banca Transilvania, clienții VBRO au la dispoziție o serie de modalități pentru aflarea acestuia: online, în unitățile BT sau prin call center. De asemenea, BT a lansat pentru clienții Volksbank România o ofertă de bun venit, care constă în gratuități și beneficii la o serie de produse și servicii atât pentru companii, cât și pentru persoanele fizice", se mai menționează în comunicat.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
vanca transilvania
volksbank
fuziune
conversie credite