Garanti Bank împrumută 22,3 de milioane de euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor. Aproape un sfert din bani merg către antreprenorii femei

Garanti Bank împrumută 22,3 de milioane de euro de la BEI pentru finanțarea IMM-urilor. Aproape un sfert din bani merg către antreprenorii femei
scris 9 ian 2019

Banca Europeană pentru Investiții (BEI)  împrumută Garanti Bank România cu 22,3 milioane de euro pentru finanțarea IMM-urilor, fonduri din care 5 milioane de euro sunt destinate antreprenorilor femei.

BEI estimează că împrumutul total va contribui finanțarea a circa 260 de IMM-uri și va susține circa 6.100 de locuri de muncă.

Din valoarea împrumutului, 5 milioane de euro vor merge către antreprenorii de sex feminin, sumă care va fi suplimentată de Garanti Bank cu încă 5 milioane euro. Astfel, parteneriatul va pune la dispoziția IMM-urilor conduse de femei suma de 10 milioane de euro.

Grupul Garanti România este deținut de Turkiye Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia. Pe piața locală, Garanti Bank are o cotă de circa 2,3%.

Banca a înregistrat un profit net de 108 milioane lei după primele 9 luni din 2018, reprezentând o creștere de 9,5% de la an la an

Acordul cu BEI vine după ce, în primăvară, Garanti Bank și Garanti Leasing, parte a grupului Garanti România, au semnat două acorduri de împrumut cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, în valoare cumulată de 32 milioane de euro, cu scopul de a finanța întreprinderile mici și mijlocii românești. Jumătate din sumă a fost împrumutată cu scopul de a finanța companiile deținute sau gestionate de femei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bei
garanti bank
banca
imm
femei antreprenor
finantare