Garanti România împrumută 32 milioane euro de la IFC. Jumătate din sumă vizează finanțarea antreprenoarelor

Garanti România împrumută 32 milioane euro de la IFC. Jumătate din sumă vizează finanțarea antreprenoarelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2018

Garanti Bank și Garanti Leasing, parte a Grupului Garanti România, au semnat două acorduri de împrumut cu International Finance Corporation (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale, în valoare cumulată de 32 milioane de euro, cu scopul de a finanța întreprinderile mici și mijlocii românești. Jumătate din sumă va merge către finanțarea companiilor deținute sau gestionate de femei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Încurajarea antreprenoriatului feminim în sectorul privat din România maximizează potențialul forței de muncă și a dezvoltării economiei locale”, a declarat Thomas Lubeck, Director Regional IFC pentru Europa Centrală și de Sud-Est.

Garanti Bank s-a împrumutat cu 25 milioane de euro de la IFC, iar Garanti Leasing 7 milioane de euro. În ultimii șase ani, IFC a acordat grupului Garanti România finanțări totale de 70 milioane de euro.

Banca Transilvania inițiază răscumpărarea a 10 milioane de acțiuni proprii pentru următoarele 3 săptămâni CITEȘTE ȘI Banca Transilvania inițiază răscumpărarea a 10 milioane de acțiuni proprii pentru următoarele 3 săptămâni

“Antreprenoriatul este un motor important al dezvoltării economice în România. Suntem un susținător activ al acestui sector în general, și al femeilor antreprenor în particular, iar obiectivul nostru este de a fi un partener solid și de încredere pentru toți clienții noștri”, potrivit lui Ufuk Tandogan, CEO Garanti România.

Grupul Garanti reunește Garanti Bank, Garanti Leasing (marca sub care funcționează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcționează Ralfi IFN SA). Grupul Garanti oferă servicii financiare pe piața locală către peste 500.000 de clienți.

În 2017, grupul a obținut cele mai bune rezultate de la înființare, înregistrând venituri consolidate de aproape 621 milioane de lei și un câștig net consolidate de 143,4 milioane de lei.

Grupul Garanti este deținut de către Turkyie Garanti Bankasi (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti
ifc
imprumut
femei
antreprenoare
imm
finantare