Grupul italian UniCredit și-a majorat profitul în România

Grupul italian UniCredit și-a majorat profitul în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 nov 2018

Grupul bancar italian UniCredit a obținut un profit consolidat în România de 98 milioane euro în primele nouă luni, în urcare cu 42,3% comparativ cu perioada similară din 2017, în principal pe fondul creșterii veniturilor din dobânzi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La un curs de schimb constant, profitul consolidat a avansat cu aproape 46%.

Grupul italian este prezent în România prin intermediul UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.

BNR menține prognoza de inflație la 3,5% pentru acest an și o majorează ușor pe cea pentru 2019. Isărescu: Are loc o corecție foarte bună în economie CITEȘTE ȘI BNR menține prognoza de inflație la 3,5% pentru acest an și o majorează ușor pe cea pentru 2019. Isărescu: Are loc o corecție foarte bună în economie

UniCredit a consemnat venituri din dobânzi de 192 milioane de euro în România după primele nouă luni, în creștere cu 18,4%, de la 162 milioane de euro în intervalul similar din 2017.

Încasările din taxe și comisioane au scăzut cu 15,4%, la 52 milioane de euro, în timp ce veniturile din tranzacții s-au redus cu 3,3%, de la 54 milioane de euro la circa 52 milioane de euro.

Volumul creditelor acordate de UniCredit în România a crescut cu 5,7%, de la aproximativ 5,65 miliarde euro la 5,97 miliarde euro, în timp ce depozitele au avansat cu 16,2%, până la 5,9 miliarde euro.

La nivel internațional, UniCredit a raportat un profit net de 2,16 miliarde de euro în perioada ianuarie-septembrie, în scădere cu aproape 54% de la 4,67 miliarde de euro în aceeași perioadă din 2017.

În trimestrul al treilea, grupul a obținut un câștig net de 29 milioane de euro, cu 99% sub rezultatul consemnat în aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul deprecierii valorii participației la banca Yapi Kredi din Turcia cu 846 milioane de euro.

Acțiunile UniCredit se depreciau cu 3,85% în jurul prânzului.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
profit consolidat
rezultate