Grupul UniCredit, creștere de 38% a profitului în România

Grupul UniCredit, creștere de 38% a profitului în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 10 mai 2019

Grupul bancar italian UniCredit a obținut un profit consolidat în România de 40 de milioane euro în primul trimestru, în urcare cu 38,4% comparativ cu perioada similară din 2018, în condițiile îmbunătățirii rezultatului operațional și reducerii creditelor scoase în afara bilanțului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Excluzând variațiile cursului de schimb, profitul consolidat al grupului a crescut cu 40,8% pe piața românească.

Profitul ope­ra­țional al UniCredit în România s-a situat la 68 milioane de euro în primele trei luni din an, în creștere cu 21,1% în ritm anual. Profitul operațional net, care exclude creditele scoase în afara bilanțului, a fost de 60 de milioane de euro, în urcare cu 39,8% de acum un an. Astfel, UniCredit a scos în afara bilanțului credit de 8 milioane de euro în primul trimestru, față de  13 milioane de euro în primele 3 luni din 2018.

Veniturile operaționale au însumat 109 milioane de euro, în urcare cu 13% față de primul trimestru din 2018. De cealaltă parte, cheltuielile operaționale s-au majorat cu 1,8%, la 41 de milioane de euro.

Grupul Banca Transilvania, profit net în creștere cu 30% în T1 CITEȘTE ȘI Grupul Banca Transilvania, profit net în creștere cu 30% în T1

Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 11,8%, la 66 de milioane de euro, iar veniturile din tranzacționare au urcat cu peste 60%, la 12 de milioane de euro. Pe de altă parte, veniturile din comisioane au scăzut cu peste 19%, la 16 milioane de euro.

Portofoliul de credite al UniCredit în România însuma 5,86 miliarde de euro la finele trimestrului, cu 2,1% în creștere față de acum un an. Depozitele totalizau puțin peste 6 miliarde de euro, cu 5,4% mai mult ca la finele primului trimestru din 2018.

Raportul dintre costuri și venituri s-a redus cu 4,2 puncte procentuale, de la 41,9% la 37,7%.

Grupul italian este prezent în România prin intermediul UniCredit Bank, a patra mare bancă din sistem, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management și UniCredit Services.

La nivel de grup, profitul UniCredit a urcat cu aproape 25%, la 1,39 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
grup unicredit
profit banci
unicredit romania