Piața asigurărilor de credit comercial este estimată la 25 milioane euro. Potențial de creștere generat de degradarea contextului economic internațional și instabilitatea mediului politic din România

Piața asigurărilor de credit comercial este estimată la 25 milioane euro. Potențial de creștere generat de degradarea contextului economic internațional și instabilitatea mediului politic din România
scris 8 mai 2019

Piața asigurărilor de credit comercial se situează la 25 milioane euro și este estimată să crească în acest an cu aproximativ 15%. 

Principalii factori care determină această evoluție sunt degradarea treptată a contextului economic internațional care va repercuta și local, precum și instabilitatea mediului politic actual din România, susține compania de brokeraj în asigurări Otto Broker.

Cererea pentru asigurarea riscului de neplată sau insolvență provine cu precădere din partea sectoarelor de producție și distribuție, industriile: farmaceutică, metalurgică, chimică, carburanți, IT&C și alimentară. În situația celor care manifestă reticență în accesarea acestui instrument financiar se regăsesc producătorii de articole vestimentare (fashion) și sectoarele de turism și automotive.

Șeful Grupului ING estimează că va plăti în România 11-12 milioane de euro taxă pe active CITEȘTE ȘI Șeful Grupului ING estimează că va plăti în România 11-12 milioane de euro taxă pe active

Brokerul arată că România este în continuare o piață cu potențial de dezvoltare pentru acest tip de asigurare, cu o creștere lentă, însă constantă, de aproximativ 15% în ultimii 2-3 ani. Piața locală este deservită actualmente de patru asigurători, unul local și cei mai mari trei jucători la nivel mondial. 

Cererea pentru protecția tranzacțiilor comerciale provine cu precădere din sfera antreprenorială. În opinia companiei, este un semn că nivelul educațional financiar evoluează în rândul companiilor autohtone, iar nivelul mai redus al cererii din partea multinaționalelor prezente în România este generat de existența polițelor la nivel de grup. 

viewscnt
Afla mai multe despre
credit comercial
asigurari de credit