Grupul UniCredit și-a majorat cu 38% profitul din România în primele 3 luni. La nivel global - cel mai bun început de an din ultimii peste 10 ani

Grupul UniCredit și-a majorat cu 38% profitul din România în primele 3 luni. La nivel global - cel mai bun început de an din ultimii peste 10 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 mai 2018

Veniturile mai mari din dobânzi și stagnarea cheltuielilor în primul trimestru au ajutat UniCredit să își majoreze cu 38% profitul consolidat în România, potrivit rezultatelor financiare anunțate de grupul bancar italian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul consolidat a crescut la 29 milioane de euro, de la 21 milioane de euro în primele trei luni din 2017, alimentat, în principal, de creșterea veniturilor din dobânzi cu 15,2%, până la 59 milioane de euro.

Încasările din taxe și comisioane au scăzut cu 2,6%, de la circa 21 milioane de euro la 20 milioane de euro, în timp ce veniturile din tranzacții s-au redus cu peste o cincime, până la aproximativ 16 miloane de euro.

BNR ajustează în jos estimarea de creștere economică excesivă, unul dintre indicatorii criticați de Dragnea CITEȘTE ȘI BNR ajustează în jos estimarea de creștere economică excesivă, unul dintre indicatorii criticați de Dragnea

Grupul italian este prezent pe piața românească prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Profitul operațional a crescut cu 9,2% în primul trimestru raportat la perioada similară din 2017, la 56 milioane de euro, în condițiile în care veniturile operaționale au avansat cu 4,6%, până la 97 milioane de euro, iar cheltuielile au stagnat la 41 milioane de euro.

Portofoliul creditelor acordate de UniCredit în România a avansat cu 7,1%, de la circa 5,37 miliarde euro la aproape 5,75 miliarde euro, în timp ce depozitele au urcat cu 21,2%, până la 5,72 miliarde euro.

Creditele scoase în afara bilanțului au însumat 13 milioane euro, în creștere de la 11 milioane de euro în primul trimestru din 2017.

Raportul între costuri și venituri s-a înrăutățit cu 2,5 puncte procentuale, până la 42%, în timp ce costul riscului anualizat a urcat cu 9 puncte de bază, la 93 puncte de bază.

La nivel internațional, UniCredit a raportat cel mai bun început de an din ultimii peste 10 ani, depășind așteptările analiștilor, și a anunțat că va reduce creditele neperformante mai repede decât a anticipat.

Grupul a obținut un profit net de 1,1 miliarde de euro în perioada ianuarie-martie, peste estimarea medie a analiștilor, de 766 de milioane de euro. Veniturile au scăzut ușor, de la 5,15 miliarde de euro la 5,11 miliarde de euro. Față de trimestrul anterior, veniturile au urcat cu 4,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
profit consolidat
rezultate