Revolut, compania fintech devenită recent ”unicorn”, își recrutează manager de la Uber care să-i conducă operațiunile în România

Revolut, compania fintech devenită recent ”unicorn”, își recrutează manager de la Uber care să-i conducă operațiunile în România
scris 10 mai 2018

Irina Scarlat, ex-Lead Marketing Manager Uber, va ocupa poziția de Country Manager Revolut în România, compania fintech care a devenit recent ”unicorn” după obținerea unei runde de investiții Serie C în valoare de 250 de milioane de dolari.

În finanțe, termenul “unicorn” este folosit pentru a descrie un start-up evaluat la cel puțin 1 miliard de dolari. În prezent, în lume există peste 180 de astfel de companii cu finanțare privată, 15 dintre acestea fiind evaluate la mai mult de 10 miliarde de dolari fiecare.

Principalul obiectiv al Irinei Scarlat, din poziția de Country Manager Revolut, va fi să dezvolte piața din România și să crească numărul de utilizatori al serviciului de la 25,000 în prezent la peste 100.000 până la finalul anului. Sediul Revolut în România va fi la TechHub Bucharest, în centrul comunității profesioniștilor în tehnologie din București. 

Irina Scarlat are peste șapte ani de experiență în tehnologie, marketing și managementul proiectelor și al echipelor. În ultimii doi ani a condus echipa de marketing a Uber în România, a definit strategia la nivel local și s-a implicat în diferite inițiative strategice la nivel regional. Printre realizările sale se numără lansarea a trei orașe noi, creșterea numărului de utilizatori de circa zece ori și dezvoltarea echipei de marketing de la zero.

CONFIRMARE Pegas lansează sistemul de bike sharing. Cum funcționează sistemul și cât va costa o cursă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Pegas lansează sistemul de bike sharing. Cum funcționează sistemul și cât va costa o cursă

Înainte de Uber, Irina a fost Chief Marketing Officer (CMO) al TechHub Bucharest, spațiu de co-working și punct de întâlnire al comunității profesioniștilor în tehnologie din București, și al How to Web, una dintre cele mai importante conferințe în domeniul tehnologiei din Europa Centrală și de Est, precum și fondator al Prove PR, o agenție de comunicare integrată pentru startup-uri în tehnologie. 

Revolut a fost înființat în iulie 2015. Utilizatorii Revolut își pot face un cont curent în 60 de secunde, pot cheltui bani în străinătate în circa 150 de monede și au posibilitatea de a deține și schimba 26 de monede din aplicație și de a efectua transferuri domestice și internaționale folosind cursul de schimb valutar real.

Compania cu sediul în Londra are peste 1,7 milioane de utilizatori în Europa și a procesat până în prezent circa 60 de milioane de tranzacții în valoare totală de 15 miliarde de dolari. Revolut a obținut finanțări de 340 de milioane de dolari de la investitori precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global.

viewscnt
Afla mai multe despre
revolut
irina scarlat