ING Bank, profit în creștere cu 39% la jumătatea anului

ING Bank, profit în creștere cu 39% la jumătatea anului
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 15 sep 2022

ING Bank România a încheiat primele 6 luni din 2022 cu un profit net de 535 de milioane de lei, în creștere cu 39% față de aceeași perioadă din anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile ING au crescut cu 20%, la 1,33 miliarde de lei, în timp ce costurile cu provizioanele au scăzut cu 23%, la 103 milioane de lei.

Portofoliul de credite brute a crescut cu 20%, față de un avans al pieței de 17,5%, la 36,51 miliarde de lei. Stocul de depozite atrase a crescut cu 11% la 51,32 miliarde de lei.

Cu un profit net de 535 de milioane de lei în primul semestru, ING este pe locul 5 în topul celor mai mari profituri, după Banca Transilvania, BCR, BRD și Raiffeisen Bank.

În prima jumătate a anului 2022, ING a acordat finanțări firmelor de peste două miliarde de lei, inclusiv prin participarea în cadrul programelor guvernamentale dedicate întreprinderilor mici și mijlocii, precum IMM Invest, Agro IMM Invest, IMM Prod și Garant Construct.

RodBun, care l-a atras recent și pe Daniel Dines printre acționari, se împrumută de la CEC Bank CITEȘTE ȘI RodBun, care l-a atras recent și pe Daniel Dines printre acționari, se împrumută de la CEC Bank

ING a acordat grupului Boromir, companie din sectorul de morărit și panificație, noi credite pentru investiții de peste 25 milioane de euro, cu scopul retehnologizării fabricilor și automatizării proceselor de producție.

Banca a acordat finanțări în valoare totală de 18 milioane de euro în zonele de energie regenerabilă și economie circulară. Printre acestea se numără un împrumut de de 6 milioane de euro acordat grupului român Promateris, lider pe segmentul de ambalaje compostabile în Europa Centrală și de Est, pentru dezvoltarea capacității de producție, precum și un credit de 2 milioane de euro pentru Simtel Team, companie românească de inginerie și tehnologie, pentru achiziția de panouri solare și instalarea acestora.

ING a participat, în calitate de coordonator de sustenabilitate, la acordarea unui credit sindicalizat în valoare de 127 milioane de euro pentru Green Group, lider de piață în sectorul reciclării deșeurilor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank romania
profit ing bank
rezultate ing bank