La Banque Postale ar putea intra în România

La Banque Postale ar putea intra în România

Sursa foto: www.capital.fr

Profit.ro
Profit.ro
scris 25 feb 2016

Grupul financiar francez Natixis și La Banque Postale negociază fuziunea diviziilor lor imobiliare AEW Europe, cu active în România, și Ciloger, care ar duce la formarea celei de-a treia mari companii de profil din Franța și una dintre cele mai mari din Europa, cu active de peste 23 de miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Natixis deține în România, prin intermediul AEW Europe, clădirea de birouri America House și centrul comercial Promenada Tîrgu Mureș, scrie News.ro

Pentru Natixis Global Asset Management, acest parteneriat strategic cu La Banque Postale va întări AEW Europe și capacitatea acesteia de expertiză în domeniul activelor imobiliare, se arată într-un comunicat comun cu La Banque Postale.

Proprietarii actuali ai AEW Europe sunt Natixis Global Asset Management, cu o deținere de 60%, și CDC Group cu 40%.

Participația de 40% a CDC Group la AEW Europe va fi preluată de Natixis Global Asset Management înaine de finalizarea fuziunii cu Ciloger.

După finalizarea tranzacțiilor, Natixis Global Asset Management va avea în proprietate 60% din acțiunile AEW Europe, iar La Banque Postale 40%.

Isărescu: Am putea înăspri politica monetară mai devreme decât anticipam, însă doar dacă măsurile nu afectează leul CITEȘTE ȘI Isărescu: Am putea înăspri politica monetară mai devreme decât anticipam, însă doar dacă măsurile nu afectează leul

Planul necesită acordul autorităților de reglementare.

AEW Europe este unul dintre principalii administratori de proprietăți și investiții imobiliare din Europa și la sfârșitul lui 2015 avea active în administare de 18,1 miliarde de euro.

AEW a plătit în 2007 circa 120 de milioane de euro pentru achiziția America House, un preț record la acea dată.

Compania a cumpărat tot în 2007, cu 90 de milioane de euro, centrul comercial Promenda din Tîrgu Mureș de la compania belgiană BelRom.

Natixis, cu 16.000 de angajați, face parte din grupul BPCE, al doilea cel mai mare grup bancar din Franța, cu 35 de milioane de clienți în cele două rețele bancare, Banque Populaire și Caisse d'Espargne.

Proprietarii actuali ai Ciloger sunt La Banque Postale (90%) și CNP Assurances (10%).

Ciloger a fost fondată în 1984 și se ocupă de managementul activelor. La 31 martie 2015, valoarea activelor imobiliare administrate era de 4,5 miliarde de euro.

La Banque Postale, subsidiară a Le Groupe La Poste, desfășoară operațiuni pe piețele de retail bancar, asigurări și de administrare a activelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
la banque postale
natixis global asset management
aew europe