Michal Solowow, unul dintre cei mai bogați oameni din Polonia, fost pilot de raliu, își trimite din nou Barlinek, compania din România, să se împrumute

Michal Solowow, unul dintre cei mai bogați oameni din Polonia, fost pilot de raliu, își trimite din nou Barlinek, compania din România, să se împrumute

Foto - Captură video

scris 27 dec 2018

Omul de afaceri Michal Solowow, creditat la acest moment de Forbes cu o avere de 3 miliarde dolari, fost pilot de raliu (vicecampion al Europei și al Poloniei) și unul dintre cei mai bogați oameni din Polonia, își trimite din nou compania din România Barlinek Onești, parte a grupului lider mondial în producția de parchet stratificat, să se împrumute, de această dată cu până la 200 de milioane de euro, de la 7 bănci din Polonia, printre care sucursalele BNP Paribas, ING, Santander, și de la Erste Bank.

În primăvara anului trecut, Barlinek Onești a primit mandatul de a se împrumuta, împreună cu alte două firme din grup, cu 150 de milioane de euro de la două bănci poloneze și sucursala ING la Varșovia.

Ca și la acel moment, împrumuturile vor fi contractate și acum pe o perioadă de până la 5 ani.

Michal Solowow, fost pilot de raliu (vicecampion al Europei și al Poloniei), este acționar majoritar la mai multe companii poloneze, printre care și Barlinek, Cersanit și Echo Investment.

Barlinek a preluat firma Diana Forest din Bacău în 2008 de la grupul imobiliar spaniol Martinsa-Fadesa, cu 23 milioane de euro, înființând astfel subsidiara Barlinek România.

Miliardarul Hans Rausing, locul 73 în top Forbes, își unește două firme din România, un business de 10 milioane euro, pentru mai multă forță de negociere cu furnizorii și clienții CITEȘTE ȘI Miliardarul Hans Rausing, locul 73 în top Forbes, își unește două firme din România, un business de 10 milioane euro, pentru mai multă forță de negociere cu furnizorii și clienții

La acel moment, miliardarul polonez era deja prezent pe piața din România, cumpărând, în 2006, prin Cersanit, pachetul majorutar de acțiuni al Romanceramn Roman, cu 2,3 milioane de euro. 

Recent, Solowow a preluat magazinele Proges din România, prin comerciantul polonez Sklepy Komfort, o rețea de aproape 150 de magazine.

Grupul Barlinek este lider în producția de parchet stratificat în lume, cu o capacitate de producție de peste 9 milioane de metri pătrați anual.

Cel mai important produs este parchetul tiplu stratificat Barlinek din specii de lemn nobil european și exotic, vândut în 55 de țări de pe 5 continente.

Anul trecut, cu peste 310 angajați, compania a avut afaceri de 134,5 milioane lei și un profit net de 17,5 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
barlinek
raliu
solowow