Operatorul portului Midia, unul dintre ele mai mari porturi maritime și fluviale românești, caută finanțare bancară pentru obligația de a investi 10 milioane euro în 5 ani

Operatorul portului Midia, unul dintre ele mai mari porturi maritime și fluviale românești, caută finanțare bancară pentru obligația de a investi 10 milioane euro în 5 ani
scris 18 sep 2017

Compania care operează portul Midia, unul dintre ele mai mari porturi maritime și fluviale românești, caută finanțare pentru a-și acoperi clauzele financiare din contractul de închiriere încheiat în primăvara acestui an cu Administrația Porturilor Maritime Constanța și care obligă la realizarea unei investiții de 10 milioane euro până în 2022.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În condițiile în care investiția impusă implică eforturi financiare considerabil mărite față de nivelul actual, Midia International, operatorul portului, vrea să apeleze la bănci pentru credite care să facă posibilă respectarea termenului investițional de 5 ani.

Portul Midia, din nordul orașului Constanța, specializat în transportul de animale vii, cu acces direct la Marea Neagră și la Canalul Dunăre Marea Neagră, acoperă o suprafață totală de 170 000 metri pătrați, dintre care 55 000 metri pătrați de platforme betonate și 70. 200 metri pătrați de platforme pietruite, ultima folosită ca antrepozit vamal.

Operatorul Comvex, deținut de una dintre cele mai bogate familii din Constanța, construiește în port un terminal de cereale de 45 milioane euro CITEȘTE ȘI Operatorul Comvex, deținut de una dintre cele mai bogate familii din Constanța, construiește în port un terminal de cereale de 45 milioane euro

Portul are o capacitate de operare anuală de aproximativ 60 000 de tone, fiind deservit de 4 dane, cu încărcarea simultană a 4 nave.

Terminalul specializat in exportul animalelor vii acoperă și tranzitul din Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Germania.

Anul trecut, operatorul a avut afaceri de 9,4 milioane lei și un profit net de 3,1 milioane lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
midia
port
banci