Patronatele Bancare au o nouă conducere

Patronatele Bancare au o nouă conducere
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 29 mai 2023

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) l-a numit pe Sergiu Manea, președintele executiv al Băncii Comerciale Române, ca președinte al Consiliului Director al CPBR. De asemenea Mihaela Bîtu, director al ING Bank, a fost numită în funcția de vicepreședinte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Manea vine la conducerea CPBR după Răsvan Radu, care recent a plecat și din funcția de director executiv al UniCredit Bank România. Sergiu Manea a mai fost președinte al CPBR în 2017-2020, când i-a succedat lui Steven van Groningen de la Raiffeisen Bank.

Feza Tan, directorul interimar al UniCredit Bank, l-a inlocuit în Consilul Director al organizației patronale pe Răsvan Radu.

Ceilalți membri ai Consiliului Director al CPBR sunt Francois Bloch, directorul general al BRD-Groupe Societe Generale, care deține și funcția de Trezorier și Zdenek Romanek, președinte al directoratului Raiffeisen Bank.

După ce a amendat băncile, ANPC vrea e-mailuri de la consumatori privind neregulile din contractele de creditare CITEȘTE ȘI După ce a amendat băncile, ANPC vrea e-mailuri de la consumatori privind neregulile din contractele de creditare

„Doresc să mulțumesc membrilor pentru încrederea acordata pentru un nou mandat la conducerea CPBR, organizație care va împlini anul viitor 10 ani de existență. Vom continua sa ne urmăm vocația de promotori ai dialogului în cadrul unui sector bancar modern și responsabil, mai ales in contextul noii legislații privind dialogul social”, a declarat Sergiu Manea.

Băncile membre ale CPBR acoperă aproape jumătate din angajații sectorului bancar. Din 2018 există un contract colectiv la nivel de ramură negociat cu angajații din sectorul bancar. Noua variantă a contractului colectiv este valabilă până în mai 2024.

Pe lângă funcția de reprezentare patronală în raport cu angajații, CPBR mai este și reprezentant al intereselor sectorului bancar în raport cu autoritățile – spere exemplu, CPBR participă la dezbaterile pe proiectele de lege care vizează sectorul bancar, în paralel cu Asociația Română a Băncilor, unde sunt reunite toate băncile din țară.

Cele cinci banci care compun CPBR în prezent sunt BRD-Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana, ING Bank, Raiffeisen Bank și UniCredit Bank. Din CPBR a mai făcut parte și Banca Transilvania, care ulterior s-a retras, precum și Bancpost, care a fost absorbită prin fuziune chiar de BT.

viewscnt
Afla mai multe despre
sergiu manea
mihaela bitu
cpbr
consiliul patronatelor bancare din romania