Percheziții la sediile Credit Suisse din Londra, Amsterdam și Paris. Acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani

Percheziții la sediile Credit Suisse din Londra, Amsterdam și Paris. Acuzații de evaziune fiscală și spălare de bani

Sursa foto: Credit Suisse / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 mar 2017

Câțiva angajați și sute de conturi ale Credit Suisse sunt subiectul unor anchete ale autorităților din Olanda, acestea fiind extinse la 5 țări unde banca desfășoară activități. De la sediile băncii elvețiene au fost confiscate tablouri, bijuterii, informații despre conturi bancare și chiar un lingou de aur.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Câțiva angajați ai Credit Suisse și sute de conturi ale băncii elvețiene sunt subiecte ale unei anchete privind evaziune fiscal și spălare de bani. Acuzațiile sunt că milioane de euro au fost ascunse de autoritățile din Olanda și mutate în bănci elvețiene. Investigatorii au arestat ieri la Amsterdam 2 persoane în acest caz și în urma unor percheziții au confiscat tablouri, bijuterii, informații despre conturi bancare și un lingou de aur, transmite Bloomberg. Cercetarea penală este extinsă, de asemenea, în Australia, Germania, Franța și Marea Britanie.

Credit Suisse a aunțat astăzi că sediile sale din Londra, Paris și Amsterdam au fost percheziționate de autorități în cazuri legate de încercarea evitării plății unor taxe. Autoritatea fiscală din Marea Britanie investigează înalți oficiali ai băncii internaționale, în timp ce omologii lor din Australia ar fi identificat un număr de 346 de cetățeni care au legături cu manageri din sistemul bancar elvețian și care le-au facilitat accesul la scheme de evaziune de la sistemul de taxare.

Bancherii de la Credit Suisse au luat bonusuri în creștere, deși banca lor a raportat pierderi de 2,7 miliarde franci elvețieni CITEȘTE ȘI Bancherii de la Credit Suisse au luat bonusuri în creștere, deși banca lor a raportat pierderi de 2,7 miliarde franci elvețieni

Credit Suisse cooperează cu autoritățile, spune un comunicat al băncii cu sediul la Zurich. Instituția de credit a promovat un program de conformare voluntară la taxe și de excludere a clienților care nu se pliază acestora pentru Franța și Olanda, în timp ce pentru Marea Britanie o înțelegere există încă din anul 2013.

Este o nouă lovitură pentru Credit Suisse care deja a fost amendată cu 2,6 miliarde dolari în SUA în anul 2014 pentru că ar fi ajutat cetățenii americani să evite Fiscul. Banca a mai plătit 150 milioane euro în Germania, în urma unor decizii în justiție, de asemenea, pentru acuzații de a fi susținut neplata taxelor.

Procurorul public din Olanda a confirmat că autoritățile au primit date că 55.000 de persoane, dintre care 3.800 cetățeni olandezi, au ascuns de taxe bani prin intermediul conturilor de la banca elvețiană. “Sunt o duzină de suspecți”, spune purtătorul de cuvânt al procuraturii olandeze.

Autoritatea fiscală din Marea Britanie spune că această investigație se defășoară la nivel international tocmai pentru a transmite un mesaj clar că nu este loc de ascunzătoare pentru cei care vor să evite plata taxelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
banci
evaziune fiscala
spalare de bani
olanda
franta
elvetia
marea britanie