Președintele Eurogrup: Băncile din zona euro nu au nicio expunere la Silicon Valley Bank

Președintele Eurogrup: Băncile din zona euro nu au nicio expunere la Silicon Valley Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Băncile din zona euro nu au nicio expunere la Silicon Valley Bank și sunt într-o situație bună, a declarat președintele Eurogrup, care reunește miniștrii de Finanțe din zona euro, Paschal Donohoe, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Problemele apar din modelul de afaceri specific al Silicon Valley Bank. Iar imaginea aici în Europa este foarte diferită. Băncile noastre sunt în general într-o formă bună", a declarat Donohoe într-o conferință de presă, după discuțiile miniștrilor de finanțe din zona euro, scrie News.ro.

Deponenții Silicon Valley Bank vor avea acces la toți banii din conturi. Facilitate de urgență pentru băncile americane CITEȘTE ȘI Deponenții Silicon Valley Bank vor avea acces la toți banii din conturi. Facilitate de urgență pentru băncile americane

"Le-am consolidat enorm în ultimii ani și sunt sub supravegherea atentă a autorităților naționale și europene, iar cadrul de la Basel este aplicat tuturor băncilor din UE. Prin urmare, nu există o expunere directă la Silicon Valley Bank", a spus el.

viewscnt
Afla mai multe despre
silicon valley bank
banci
zona euro