Primul proiect major în domeniul sănătății finanțat de CEB la nivel subnațional în România

Primul proiect major în domeniul sănătății finanțat de CEB la nivel subnațional în România

Viitorul spital din Bucuresti. Sursa imagine: Primaria Sector 6

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 oct 2023

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a aprobat acordarea unui împrumut de 72,9 milioane de euro Primăriei Sectorului 6 din București, fonduri ce vor fi utilizate pentru construcția unui spital nou.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este primul proiect major în domeniul sănătății finanțat de CEB la nivel subnațional în România.

Noua unitate sanitară, amplasată pe Bulevardul Timișoara din Capitală, va avea 257 de paturi și va oferi servicii de internare și ambulatorii pentru aproximativ 400.000 de pacienți din Sectorul 6 și nu numai.

CE Oltenia și OMV Petrom au lansat licitația de contractare a lucrărilor de construcție a 4 parcuri solare, de peste 450 MW în total, din planul de decarbonare al Complexului CITEȘTE ȘI CE Oltenia și OMV Petrom au lansat licitația de contractare a lucrărilor de construcție a 4 parcuri solare, de peste 450 MW în total, din planul de decarbonare al Complexului

 “Cu un plan de recrutare a aproape 1.200 de angajați, se așteaptă ca noul spital să contribuie la încetinirea exodului de creiere al medicilor și asistentelor din România către alte țări în căutarea unor salarii și condiții de muncă mai bune”, potrivit CEB.

Banca de dezvoltare, cu sediul la Paris și având printre acționari inclusiv România, a analizat proiectul “cu maximă rigurozitate” timp de peste un an, începând cu 2022, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei Sectorului 6.

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat contractarea împrumutului de la CEB în luna iulie.

7 mituri despre creditele ipotecare. Care este adevărul? CITEȘTE ȘI 7 mituri despre creditele ipotecare. Care este adevărul?

“Împrumutul îl vom rambursa în timp și tot în timp vom avea grijă să atragem bani europeni nerambursabili, cu ajutorul cărora să decontăm cheltuieli și să reducem povara financiară”, a transmis Primăria sectorului la acel moment.

Valoarea totală a investiției este estimată la 146 milioane de euro, iar lucrările de construcție sunt așteptate să dureze 3-4 ani de la momentul atribuirii contractului.

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a fost fondată la Paris în 1956, cu scopul inițial de a găsi soluții pentru refugiați, iar în timp și-a lărgit scopul și către alte activități. Instituția are 43 de membri, printre care și România, care contribuie cu 1,074% la capitalul social.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
banca de dezvoltare a consiliului europei
ceb
bdce
spital sector 6
constructie spital
primarie sector 6
imprumut constructie spital