Probleme pentru Garanti în România și Turcia: Mai multe servicii, indisponibile. Ținta unui atac cibernetic

Probleme pentru Garanti în România și Turcia: Mai multe servicii, indisponibile. Ținta unui atac cibernetic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 oct 2019

Garanti Bank România informează că serviciile de internet și mobile banking, plățile de e-commerce, dar și site-urile garantibank.ro si bonuscard.ro sunt indisponibile "din cauza unor probleme tehnice". Banca-mamă Garanti BBVA, a doua mare bancă privată din Turcia, a anunțat că a fost ținta unui atact cibernetic de tip DDOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

“Din cauza unor probleme tehnice următoarele servicii sunt indisponibile momentan: internet și mobile banking, website garantibank.ro și bonuscard.ro, precum și platile de e-commerce”, arată Garanti Bank România într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Potrivit mesajului, clienții pot folosi cardurile emise de bancă pentru a efectua plăți. “ATM-urile Garanti Bank sunt, de asemenea, funcționale, iar toate serviciile puse la dispoziție in agenții sunt in continuare disponibile”, precizează banca.

Daniel Zamfir și senatorii PSD au depus alte patru proiecte care vizează băncile CITEȘTE ȘI Daniel Zamfir și senatorii PSD au depus alte patru proiecte care vizează băncile

Garanti BBVA, banca-mamă a Garanti Bank România, și grupul de telecomunicații Türk Telekom au anunțat, astăzi, că au fost ținta unui atac cibernetic de tip DDOS (distributed denial of service), scrie Hurriyet Daily. Atacul a fost lansat în data de 27 octombrie și a fost “în mare parte” ținut sub control, potrivit celor două instituții.

“Este vorba de un atac de tip DDOS, menit să încetinească sau să blocheze accesul la serviciile de pe canalele digitale”, conform unui comunicat al băncii turce, care a precizat că lucrează la soluționarea problemei.

Banca a dat asigurări că nu există riscuri în ceea ce privește confidențialitatea informațiilor clienților și securitatea financiară .

La ora publicării știrii, site-ul Garanti BBVA nu era funcțional.

viewscnt
Afla mai multe despre
garanti bank romania
garanti bbva
atac cibernetic
atac ddos
servicii indisponibile