Profitul grupului italian UniCredit în România a crescut în primul trimestru cu 3,7%, la 18 milioane euro

Profitul grupului italian UniCredit în România a crescut în primul trimestru cu 3,7%, la 18 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 mai 2016

Profitul consolidat în România al grupului bancar italian UniCredit a crescut cu 3,7% în primul trimestru raportat la perioada similară din 2015, la 18 milioane de euro, susținut de creșterea încasărilor din dobânzi și comisioane, precum și de avansul puternic al depozitelor și împrumuturilor acordate clienților, potrivit raportului financiar al grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din dobânzi au urcat cu 5,5%, la 51 milioane euro, în timp ce veniturile din taxe și comisioane s-au situat la 17 milioane de euro, în creștere cu 11,7% comparativ cu primele trei luni din 2015. Pe de altă parte, veniturile din tranzacții au coborât cu aproape 13%, la 18 milioane euro, se arată în raport.

Grupul italian este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.

Profitul operațional al grupului italian pe piața românească a avansat în primul trimestru cu 7,6%, la 48 milioane euro, în condițiile în care venitul operațional a crescut cu 3,5%, la 87 milioane euro, în timp ce costurile au scăzut cu 1,1%, la 39 milioane euro. La un curs de schimb constant, rezultatul operațional a crescut cu 8,5%.

UniCredit Bank vrea să plătească pentru prima oară dividende de la fuziunea Țiriac-HVB-UniCredit din 2006 CITEȘTE ȘI UniCredit Bank vrea să plătească pentru prima oară dividende de la fuziunea Țiriac-HVB-UniCredit din 2006

Volumul creditelor acordate de UniCredit în România a crescut cu 7,1%, de la 4,63 miliarde euro în perioada ianuarie-martie 2015 la aproape 4,96 miliarde euro, în timp ce depozitele au avansat cu 25,1%, de la 3,29 miliarde euro la 4,11 miliarde euro.

Creditele scoase în afara bilanțului s-au situat la 14 milioane euro, în scădere cu peste o treime de la aproape 20 milioane euro în primul trimestru al anului trecut.

Raportul între costuri și venituri a scăzut cu 2,1 puncte procentuale, la 44,6%, de la 46,7% în primul trimestru din 2015, potrivit datelor UniCredit.

Grupul italian a înregistrat costuri cu integrarea pe piața românească în sumă de 1 milion euro în perioada ianuarie-martie. Anul trecut, grupul a preluat participația deținută de Ion Țiriac la filiala locală și a schimbat denumirea băncii din UniCredit Țiriac Bank în UniCredit Bank. Italienii au plătit pentru pachetul de 45% din acțiunile băncii circa 700 milioane euro.

La nivelul grupului, UniCredit a raportat un profit net de 406 milioane euro, în scădere cu 21% față de perioada similară a anului trecut, însă peste estimările analiștilor, de 379 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
rezultate
profit
credite