Profitul consolidat în România al grupului bancar italian UniCredit a crescut cu 3,7% în primul trimestru raportat la perioada similară din 2015, la 18 milioane de euro, susținut de creșterea încasărilor din dobânzi și comisioane, precum și de avansul puternic al depozitelor și împrumuturilor acordate clienților, potrivit raportului financiar al grupului.
Veniturile din dobânzi au urcat cu 5,5%, la 51 milioane euro, în timp ce veniturile din taxe și comisioane s-au situat la 17 milioane de euro, în creștere cu 11,7% comparativ cu primele trei luni din 2015. Pe de altă parte, veniturile din tranzacții au coborât cu aproape 13%, la 18 milioane euro, se arată în raport.
Grupul italian este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management și UniCredit Business Integrated Solutions.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Profitul operațional al grupului italian pe piața românească a avansat în primul trimestru cu 7,6%, la 48 milioane euro, în condițiile în care venitul operațional a crescut cu 3,5%, la 87 milioane euro, în timp ce costurile au scăzut cu 1,1%, la 39 milioane euro. La un curs de schimb constant, rezultatul operațional a crescut cu 8,5%.

Volumul creditelor acordate de UniCredit în România a crescut cu 7,1%, de la 4,63 miliarde euro în perioada ianuarie-martie 2015 la aproape 4,96 miliarde euro, în timp ce depozitele au avansat cu 25,1%, de la 3,29 miliarde euro la 4,11 miliarde euro.
Creditele scoase în afara bilanțului s-au situat la 14 milioane euro, în scădere cu peste o treime de la aproape 20 milioane euro în primul trimestru al anului trecut.
Raportul între costuri și venituri a scăzut cu 2,1 puncte procentuale, la 44,6%, de la 46,7% în primul trimestru din 2015, potrivit datelor UniCredit.
Grupul italian a înregistrat costuri cu integrarea pe piața românească în sumă de 1 milion euro în perioada ianuarie-martie. Anul trecut, grupul a preluat participația deținută de Ion Țiriac la filiala locală și a schimbat denumirea băncii din UniCredit Țiriac Bank în UniCredit Bank. Italienii au plătit pentru pachetul de 45% din acțiunile băncii circa 700 milioane euro.
La nivelul grupului, UniCredit a raportat un profit net de 406 milioane euro, în scădere cu 21% față de perioada similară a anului trecut, însă peste estimările analiștilor, de 379 milioane euro.