Profitul Intesa Sanpaolo în România a crescut de trei ori în T1, la 3 milioane de euro

Profitul Intesa Sanpaolo în România a crescut de trei ori în T1, la 3 milioane de euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 mai 2016

Profitul grupului italian Intesa Sanpaolo în România a crescut de trei ori în primul trimestru raportat la perioada similară a anului trecut, la 3 milioane de euro, în condițiile în care portofoliul creditelor neperformante s-a redus la jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finele lunii martie, valoarea creditelor neperformante era de 43 milioane de euro, comparativ cu 80 milioane de euro în primele trei luni din 2015. Gradul de acoperire a împrumuturilor neperformante a crescut la 84%, de la 70% anul trecut. Nivelul creditelor performante a rămas stabil, la 600 milioane euro, potrivit raportului financiar trimestrial prezentat vineri de bancă.

Venitul operațional al Intesa Sanpaolo în România a scăzut în primul trimestru cu 21,4%, la aproximativ 9 milioane euro, în timp ce costurile operaționale au coborât cu 16%, la 6 milioane euro. Marja operațională s-a redus cu peste o treime față de intervalul similar din 2015, până la 4 milioane de euro.

Două bănci din top 10 au majorat avansul la creditele ipotecare CITEȘTE ȘI Două bănci din top 10 au majorat avansul la creditele ipotecare

Activele băncii pe piața românească au scăzut cu 100 milioane euro, la 900 milioane euro, reprezentând 0,1% din valoarea totală a activelor grupului italian. Față de luna decembrie a anului trecut, valoarea activelor a rămas neschimbată în primul trimestru.

Expunerea totală a grupului pe România, inclusiv pe datoria guvernamentală, cuprinde credite de 731 milioane de euro și titluri și obligațiuni în valoare totală de 276 milioane de euro.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent pe piața românească din 2008, prin intermediul băncii Intesa Sanpaolo România.

La nivel de grup, profitul net al Intesa Sanpaolo s-a redus cu 24%, la 806 milioane euro, de la 1,06 miliarde euro în primele trei luni din 2015. Analiștii chestionați de FactSet estimau un profit de 711 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
rezultate
profit
romania
credite neperformante