Profitul Intesa Sanpaolo în România s-a redus de 4 ori

Profitul Intesa Sanpaolo în România s-a redus de 4 ori
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 nov 2020

Grupul italian bancar Intesa Sanpaolo a obținut un profit net de 4 milioane de euro în România după primele nouă luni ale anului, rezultatul fiind de peste 4 ori mai mic comparativ cu perioada echivalentă din 2019, când s-a situat la 17 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul operațional a avut un declin de peste 37%, la 10 milioane de euro.

Veniturile operaționale au scăzut cu 11,7% față de ianuarie-septembrie 2019, la 31 de milioane de euro. Cheltuielile operaționale au crescut cu 1,6%, până la 21 milioane de euro.

TeraPlast vrea să își ridice o nouă unitate, pentru divizia de folii biodegradabile, cu ajutor de stat CITEȘTE ȘI TeraPlast vrea să își ridice o nouă unitate, pentru divizia de folii biodegradabile, cu ajutor de stat

Soldul creditelor s-a diminuat în primele 9 luni din 2020, la circa 800 milioane euro, de la circa 900 milioane de euro. Depozitele s-au situat la aproximativ 900 de milioane de euro.

Activele Intesa Sanpaolo în România însumau, la finele perioadei de raportare, 1,3 miliarde de euro.

Creditele neperformate însumau 13 milioane de euro, gradul de acoperire cu provizioane fiind de 57%. În perioada similară din 2019, portofoliul de neperformante era de 11 milioane de euro.

Cu o cotă de piață de sub 2% în România (dar aflată în creștere după preluarea Veneto Banca), Intesa Sanpaola este, în Italia, al doilea mare grup bancar. Intesa este și unul dintre cele mai mari grupuri bancare la nivel european.

La nivel de grup, Intesa Sanpaolo a avut un rezultat net de 3,1 miliarde de euro (excluzând preluarae UBI Banca), banca italiană depășind astfel ținta stabilită pentru 2020. Acesta este al doilea cel mai bun rezultat pentru primele 9 luni din 2008 încoace.

Pe fondul pandemiei, banca a constituit provizioane de 1,3 miliarde de eruo (la nivel de grup) în primele 9 luni, din care 430 de milioane de euro în trimestrul al treilea.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
intesa
rezultat intesa
covid-19 intesa