Provident iese de pe piața Slovaciei, din cauza legislației

Provident iese de pe piața Slovaciei, din cauza legislației
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2016

Grupul britanic Provident Financial, cea mai mare companie financiară non-bancară activă de pe piața din Slovacia, a decis să părăsească această țară din cauza modificării legislației, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al companiei, informează TASR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Noua legislație din Slovacia a modificat în mod semnificativ regulile pentru furnizarea de credite... Este imposibil pentru actualul portofoliu de produse al companiei să fie furnizat fără pierderi financiare", a precizat purtătorul de cuvânt al Provident Financial, Nick Jones.

Conform unui act legislativ care a intrat în vigoare în luna septembrie a anului trecut, companiile financiare non-bancare care operează în Slovacia nu au voie să perceapă dobânzi mai mari la credite decât percep băncile, iar dobânda anuală maximă este de 37,54%.

Convenția dintre ANAF și bănci a impulsionat acordarea de credite de consum CITEȘTE ȘI Convenția dintre ANAF și bănci a impulsionat acordarea de credite de consum

Provident Financial opera pe piața din Slovacia din anul 2001, ajungând la o rețea de 800 de agenți de credite și 300 de angajați.

În România, Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF). Grupul are 2,6 milioane de clienți în șapte țări din Europa Centrală și de Est - Bulgaria, Cehia, Lituania, Polonia, România, Slovacia și Ungaria, precum și în Mexic.

Compania este prezentă pe piața din România de nouă ani. Provident are peste 850 de angajați în România și colaborează cu peste 3.700 de agenți independenți în 80 de orașe din întreaga țară. 

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
provident financial