Raiffeisen Bank a atras peste 1,2 miliarde lei prin a doua emisiune de obligațiuni verzi

Raiffeisen Bank a atras peste 1,2 miliarde lei prin a doua emisiune de obligațiuni verzi
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2021

Raiffeisen Bank a plasat cu succes cea mai mare emisiune de obligatiuni corporative in lei a unui emitent din România, cea de-a doua emisiune de obligațiuni verzi a băncii și prima serie de obligațiuni senior nepreferientale.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Emisiunea a fost adresată către investitori instituționali și a atras peste 1,2 miliarde lei pe o maturitate de 7 ani, cu un cupon anual fix de 3,793%, randament ce se situează la aproximativ 0,8 p.p peste randamentul titlurilor de stat în lei de referință cu aceeași maturitate.

Cu o cerere totală de 1,35 miliarde lei, emisiunea a fost suprasubscrisă de 1,35 ori față de suma anunțată inițial în deschiderea plasamentului privat. Obligațiunile urmează a fi incluse în baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, după confirmarea prealabilă a eligibilității de către Banca Națională a României.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

“Fondurile atrase prin aceste emisiuni de obligațiuni vor fi direcționate în proiecte verzi care respectă criteriile de eligibilitate definite în Cadrul pentru Obligațiuni Verzi al băncii.” a declarat Romulus Mircea, director Managementul Bilanțului și Portofoliului la Raiffeisen Bank. “Vorbim de investiții în dezvoltarea și renovarea fondului de clădiri verzi, energie regenerabilă, creșterea eficienței energetice, ecologizarea transportului și nu în ultimul rând agricultură sustenabilă. De asemenea, obligațiunile urmează să consolideze baza de fonduri proprii și datorii eligibile ale băncii, creând premizele pentru o dezvoltare durabilă a portofoliului nostru de active verzi”, a mai adăugat Romulus Mircea.

Profit.ro a anunțat anterior că International Financing Corp (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, a investit 20 de milioane de dolari în obligațiunile “verzi” emise de Raiffeisen Bank România.

Anterior, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a investit 53 de milioane de lei (echivalentul a 11 milioane de euro) în obligațiunile “verzi” ale Raiffeisen Bank România.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Recent, Erste Group, unul dintre competitorii regionali ai grupului Raiffeisen, a împrumutat prin obligațiuni similare 500 de milioane de euro pentru finanțarea proiectelor imobiliare certificate drept “verzi” în România și Austria.

Raiffeisien este una dintre principalele bănci din România, cu active de 52,2 miliarde de lei și 2,2 milioane de clienți. Banca a încheiat primul trimestru din 2021 cu un profit de 198 de milioane de lei, în creștere cu 41% față de perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
raiffeisen bank
obligatiuni verzi
credite verzi