Raiffeisen Bank International se pregătește să voteze al doilea cel mai mare dividend din istorie pentru subsidiara din România. Dividende de peste 900 de milioane de euro în 20 de ani

Raiffeisen Bank International se pregătește să voteze al doilea cel mai mare dividend din istorie pentru subsidiara din România. Dividende de peste 900 de milioane de euro în 20 de ani
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 16 nov 2023

Raiffeisen Bank International se pregătește să voteze al doilea cel mai mare dividend din istorie pentru subsidiara din România: jumătate din profitul record pe anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, UniCredit Bank - DETALII AICI

Adunarea Generală a Acționarilor Raiffeisen Bank România este convocată să voteze aprobarea unui dividend de 617,4 milioane de lei (circa 124 de milioane de euro) sau 51.450 de lei/acțiune aferent anului 2022.

Raiffeisen România este deținută integral de Raiffeisen SEE Region Holding GmbH, firmă deținută la rândul său de Raiffeisen Bank International.

Record istoric de Black Friday la Banca Transilvania: aproape 8 milioane de tranzacții într-o singură zi, cu 28% peste ziua reducerilor de anul trecut CITEȘTE ȘI Record istoric de Black Friday la Banca Transilvania: aproape 8 milioane de tranzacții într-o singură zi, cu 28% peste ziua reducerilor de anul trecut

Plata dividendului ar urma să se facă începând cu 28 decembrie și reprezintă jumătate din profitul net de 1,26 miliarde de lei înregistrat anul trecut – de departe cel mai bun rezultat din istoria băncii în România.

Banca a plătit un dividend mai mare către acționarul austriac în 2014, de aproape 134 de milioane de euro, relevă datele analizate de Profit.ro.

Începând cu 2003, anul următor al fuziunii între Raiffeisenbank și Banca Agricolă, și incluzând plățile ce urmează să fie aprobate pentru acest an, Raiffeisen România a plătit dividende totale de 923 de milioane de euro, dintr-un profit net cumulat de 2,2 miliarde de euro.

Pe ordinea de zi a AGA mai este și aprobarea unui nou membru al Consiliul de Supraveghere al băncii.

Singura propunere este Mihaela-Cristina Mitroi, fondatoarea Global Tax Advise, cu experiență de peste 25 de ani în domeniul fiscal, fiind în trecut și partener la PwC.

Raiffeisen Bank România a încheiat primele 9 luni din 2023 cu un profit de 1,3 miliarde de lei, în creștere cu 45% față de aceeași perioadă din anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
dividend raiffeisen bank