Raiffeisen Bank reduce dobânda la împrumuturile de consum. „Cererea de credite a revenit aproape de nivelul înregistrat la începutul anului”

Raiffeisen Bank reduce dobânda la împrumuturile de consum. „Cererea de credite a revenit aproape de nivelul înregistrat la începutul anului”

Cătălin Munteanu, Raiffeisen Bank

Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 24 iun 2020

Raiffeisen Bank vine cu o promoție la creditul de nevoi personale fără garanții, deși oficialii băncii spun că cererea de credite de consum a revenit aproape de nivelul înregistrat la începutul anului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Promoția Raiffeisen, valabilă până în 7 august, vine cu o dobândă mai redusă cu 2,5 puncte procentuale. Pentru clienții care încasează salariul în cont la Raiffeisen, dobânda pentru un împrumut de consum va fi fixă, de 8% pe toată perioada de creditare de până la 5 ani. Dobânda medie la creditele de consum noi acordate de bănci era de 10,7% în aprilie.

“Cererea de credite, în special credite de nevoi personale, a revenit aproape de nivelul înregistrat la începutul acestui an. În același timp, știm și că este o perioada marcată de incertitudini și vrem să transmitem, inclusiv prin oferte de preț mai bune, susținerea noastră pentru clienți”, a spus Cătălin Munteanu, director executiv Aria Persoane Fizice, Raiffeisen Bank.

CONFIRMARE FOTO Deal-ul politic PSD-PNL, concretizat: Nicu Marcu de la Curtea de Conturi este candidatul unic avizat pentru șefia ASF. \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Deal-ul politic PSD-PNL, concretizat: Nicu Marcu de la Curtea de Conturi este candidatul unic avizat pentru șefia ASF. "Decizia de suspendare a tranzacționării companiilor de stat - inspirată. ASF să fie un bulldog al fondurilor de pensii"

Potrivit datelor Băncii Naționale a României, creditarea a continuat să scadă pentru a doua lună consecutiv în mai. Creditele de consum la nivelul sistemului bancar au scăzut cu aproape 1% pe sold, dar ritmul de contracție s-a înjumătățit față de aprilie. Pe de altă parte, evoluția din ultimele două luni a șters creșterea pe aproape întreg anul. Cel mai recent sondaj privind creditarea arată și că băncile se așteaptă la o scădere a cererii în trimestrul 2.

Clienții Raiffeisen pot accesa oferta de credit și exclusiv online, prin semnătură electronică calificată. Contractul include o perioadă de grație de până la trei luni la cererea clienților.

“Posibilitatea contractuală de a-ți amână rată până la trei luni oricând ai nevoie s-a dovedit foarte utilă clienților pe perioada crizei sanitare”, adaugă Munteanu.

Raiffeisen Bank avea la 31 martie 2020 peste 2,1 milioane de clienți persoane fizice, aproximativ 93.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii.

viewscnt
Afla mai multe despre
credit consum
raiffeisen bank
cerere credit