Rezervele valutare ale BNR au crescut

Rezervele valutare ale BNR au crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2022

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau, la finele lunii ianuarie 2022, la nivelul de 43,106 miliarde euro, în creștere cu 6,5% față de cele 40,475 miliarde euro înregistrate la 31 decembrie 2021, informează BNR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În cursul lunii au avut loc intrări de 5,152 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile și răscumpărarea anticipată parțială a unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor denominate în dolari americani în valoare nominală netă de 2,100 miliarde de dolari americani precum și din prefinanțarea de 13% din împrumutul acordat de Comisia Europeană în Planul Național de Redresare și Reziliență - PNRR - în sumă de aproximativ 1,942 miliarde de euro); alimentarea contului Comisiei Europene și altele, scrie Agerpres.

Banca Centrală a Indiei va lansa o monedă digitală CITEȘTE ȘI Banca Centrală a Indiei va lansa o monedă digitală

De asemenea, au avut loc ieșiri de 2,521 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,345 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 ianuarie 2022 au fost de 48,451 miliarde de euro, față de 45,831 miliarde de euro la 31 decembrie 2021.

Plățile scadente în luna februarie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 2,091 miliarde de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
rezerve valutare