Rezervele valutare ale Indiei ating un nivel record. Sunt de aproape 10 ori mai mari decât cele ale României

Rezervele valutare ale Indiei ating un nivel record. Sunt de aproape 10 ori mai mari decât cele ale României

Sursa foto: Chormail / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 6 apr 2024

Banca centrală din India absoarbe fluxurile de capital din piețele de equity și de credit pentru a-și construi rezerve pentru etapele grele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Rezervele internaționale ale Indiei cresc pentru a 6-a săptămână la rând și ating un record de 645,58 miliarde dolari, transmite Reuters. În ultima săptămână s-au majorat cu 2,95 miliarde dolari, după ce în precedentele 5 săptămâni s-au majorat cu o valoare agregată de 26,5 miliarde dolari.

Spre comparație, România a depășit recent pragul unor rezerve valutare de 64 miliarde euro.

BCR și Raiffeisen vor să plătească acționarilor austrieci dividende record din profiturile substanțiale pe 2023 CITEȘTE ȘI BCR și Raiffeisen vor să plătească acționarilor austrieci dividende record din profiturile substanțiale pe 2023

Banca Rezervelor din India își folosește periodic aceste rezerve pentru a interveni în piețele valutare spre a preveni excesul de volatilitate în cursul de schimb al rupiei locale față de cele mai importante monede. La închiderea de vineri, moneda locală se stbilizase la un nivel de 83,45 rupii pentru un dolar american.

Rezervele valutare ale Indiei includ și tranșe de la Fondul Monetar Internațional. India are în prezent fluxuri pozitive în piețele de equity și de credit și absoarbe o parte din această lichiditate pentru a-și construi rezervele. „Ne axăm în primul rând pentru a construi o umbrelă puternică, un tampon puternic sub forma unui cuantum substanțial de rezerve valutare care ne vor ajuta când ciclul se întoarce și când ploaia va cădea cu putere”, spune Shaktikanta Das, guvernatorul Băncii Rezervelor din India.

viewscnt
Afla mai multe despre
india
banca centrala