Șeful Asociației bancherilor britanici: Marile bănci vor începe să își transfere operațiunile din Marea Britanie din 2017

Șeful Asociației bancherilor britanici: Marile bănci vor începe să își transfere operațiunile din Marea Britanie din 2017
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 oct 2016

Marile bănci vor începe să își mute din operațiuni în afara Marii Britanii în prima parte a anului viitor, din cauza îngrijorărilor privind pierderea drepturilor de pașaport pentru serviciile financiare pe teritoriul UE în urma Brexitului, în timp ce instituțiile de credit mai mici intenționează să își relocheze activitățile până la Crăciun, potrivit șefului Asociației Britanice a Bancherilor (BBA).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un editorial pentru Observer, directorul BBA, Anthony Browne, avertizează că dezbaterile publice și politice actuale pe tema negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar se îndreaptă "în direcția greșită".

Un Brexit “dur”, care ar reduce drastic accesul băncilor la piețele financiare din UE, reprezintă principalul motiv de îngrijorare pentru bancheri.

“Băncile pot spera la ce e mai bun, însă trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău. Majoritatea băncilor internaționale au echipe care analizează ce operațiuni trebuie relocate ca să își poată deservi în continuare clienții, data până la care vor trebui să își mute activitățile și care este cea mai bună cale de acțiune. Mâinile tremură pe butonul de relocare”, potrivit lui Browne.

The Guardian: Britanicii, tot mai interesați de cetățenia în alte state UE după Brexit. Ce fac britanicii din România CITEȘTE ȘI The Guardian: Britanicii, tot mai interesați de cetățenia în alte state UE după Brexit. Ce fac britanicii din România

Șeful asociației bancherilor spune că băncile mici intenționează să înceapă relocările înainte de Crăciun, în timp ce marile bănci vor demara procesul în prima parte din 2017.  

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a declarat, recent, că va lansa procedurile formale pentru ieșirea țării din blocul comunitar prin invocarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona până la finele lunii martie. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Bloomberg, băncile din Marea Britanie nu vor beneficia de un tratament special în timpul negocierilor de "divorț” cu UE.

În acest context, mai multe instituții de credit internaționale au anunțat că analizează mutarea unor activități în afara Marii Britanii. Potrivit șefului JPMorgan, banca americană ar putea transfera până la 4.000 din cei 16.000 de angajați din Marea Britanie, în urma Brexitului.

viewscnt
Afla mai multe despre
banci
marea britanie
brexit
relocare
anthony browne
asociatia bancherilor britanici