Șeful Deutsche Bank spune că banca nu are nevoie de o majorare de capital

Șeful Deutsche Bank spune că banca nu are nevoie de o majorare de capital
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 iul 2016

Deutsche Bank nu va opera o majorare de capital în viitorul apropiat, în pofida faptului că cea mai mare bancă germană trebuie să genereze fonduri suplimentare de circa 2,5 miliarde de euro pentru a se conforma cerințelor de capital impuse de autoritățile de reglementare, potrivit șefului Deutsche Bank, John Cryan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cred că putem să ne construim capitalul în mod organic, un proces pe care, din păcate, nu l-am implementat de-a lungul multor ani", a spus Cryan într-un interviu pentru publicația germană Der Spiegel, citat de Reuters.

În raportul financiar din primul trimestru, Deutsche Bank a arătat că țintește o rată de adecvare a capitalului (Tier 1) de 11,1% pentru anul 2016, similară celei din anul precedent. Banca trebuie să își majoreze capitalul Tier 1 la 12,25% până la finele anului 2019.

Potrivit lui Cryan, banca germană nu va avea probleme să își suplimenteze fondurile pentru a se conforma cerințelor mai stricte de capital introduse de Autoritatea Bancară Europeană (EBA) post-criză, astfel că nu are nevoie să opereze o majorare de capital social.

Miliardarul George Soros a dat lovitura după ce a pariat că acțiunile Deutsche Bank vor scădea în urma Brexit CITEȘTE ȘI Miliardarul George Soros a dat lovitura după ce a pariat că acțiunile Deutsche Bank vor scădea în urma Brexit

Acțiunile Deutsche Bank au fost puternic afectate de volatilitatea din piețele de capital care a urmat votului de săptămâna trecută de la referendumul britanic, când s-au devalorizat cu aproape 20%, însă Cryan spune că banca este mai bine poziționată comparativ cu suratele americane, care ar putea fi nevoite să își deschidă subsidiare în afara Marii Britanii pentru a putea opera în UE.

"În cazul Deutsche Bank nu se vor schimba prea multe", a spus el.

Deutsche Bank, a opta mare bancă la nivel mondial, s-a refăcut mai greu decât alte bănci mari după criza financiară din 2008 și trece printr-un proces de reorganizare.

Banca are o divizie mare de investment banking la Londra și, ca și alte instituții financiare, riscă să piardă din venituri dacă ieșirea Marii Britanii din Londra va împiedica firmele din Europa să cumpere active și să emită obligațiuni și acțiuni.

Deutsche Bank ar putea totodată să cheltuiască bani pentru transferarea unor activități și angajați din Marea Britanie, dacă țara va pierde dreptul de a vinde servicii financiare fără restricții în Europa.

Potrivit unui raport al Fondului Monetar Internațional, Deutsche Bank este cea mai riscantă instituție financiară din lume, ca posibilă sursă de șocuri externe pentru sistemul financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
majorare capital
john cryan
tier 1