SUA: FDIC transferă depozitele SVB într-o bancă-punte

SUA: FDIC transferă depozitele SVB într-o bancă-punte
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2023

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din SUA (FDIC) a anunțat că a transferat toate depozitele Silicon Valley Bank (SVB) într-o bancă-punte nou creată, iar toți cei care au depozite vor avea acces la banii lor începând de luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Toți clienții SVB devin automat clienții băncii-punte, care va desfășura "activități bancare normale, inclusiv online", a informat FDIC, într-un comunicat.

Conferința Profit.ro IMM - Ministrul Boloș: Există non-interes în proiectul de listare la bursă din partea IMM. Banii ar putea fi realocați pentru ca tinerii să investească pe bursă CITEȘTE ȘI Conferința Profit.ro IMM - Ministrul Boloș: Există non-interes în proiectul de listare la bursă din partea IMM. Banii ar putea fi realocați pentru ca tinerii să investească pe bursă

Fondul de garantare a depozitelor bancare din SUA (FDIC) a preluat vineri controlul la Silicon Valley Bank (SVB), după ce deponenții, îngrijorați cu privire la situația financiară a băncii, s-au grăbit la ghișee pentru a-și retrage economiile. Această fugă la ghișeele Silicon Valley Bank a luat prin surprindere piețele financiare și a șters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piață a băncilor americane, scrie Agerpres.

În România, banca-punte reprezintă o instituție de credit nouă, înființată pe baza deciziei BNR și deținută de Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar. 

viewscnt
Afla mai multe despre
fdic
svb