Teodorovici: BNR în ultima perioadă își cam depășește atribuțiile. Sunt tot felul de declarații

Teodorovici: BNR în ultima perioadă își cam depășește atribuțiile. Sunt tot felul de declarații
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 27 feb 2019

Afirmațiile recente ale economistului șef al BNR, Valentin Lazea, că mulți administratori de fonduri de pensii Pilon II se gândesc să se retragă din România, nu reflectă, probabil, poziția băncii centrale, care transmite, însă, oricum, prea multe mesaje nepotrivite, a apreciat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, la o conferință de presă susținută cu vicepreședintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Andrew McDowell.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Eu cred că BNR în ultima perioadă își cam depășește atribuțiile. Sunt tot felul de declarații care nu-și prea au locul", spune ministrul, întrebat despre afirmațiile de luni ale economistului șef al BNR.

Economistul-șef al BNR, Valentin Lazea, a avertizat că Ordonanța de Urgență 114/2018 riscă să doboare un Pilon II al fondurilor de pensii despre care chiar Guvernul actual recunoaște că are un rol benefic în finanțarea economiei și că mulți administratori de fonduri de pensii s-ar gândi să se retragă.

EXCLUSIV ANAF este în control la două bănci și urmează o a treia în scurt timp. Inspectorii Fiscului verifică profitul pe anii din urmă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ANAF este în control la două bănci și urmează o a treia în scurt timp. Inspectorii Fiscului verifică profitul pe anii din urmă

Cum a anunțat anterior Profit.ro, calcule ale industriei fondurilor de pensii arată că administratorii acestora ar trebui să vină cu aport de capital în valoare de 800 de milioane de euro, de 15 ori mai mare decât cel actual, conform așa-numitei „taxe pe lăcomie” promovată la sfârșitul anului trecut, problemă care a atras atenția Băncii Naționale a României.

Valentin Lazea, economist-șef al BNR, a declarat, luni, la Romania Stock Market Summit, organizat de Bursa de Valori București, că suma este de 2 ori mai mare decât câștigurile agregate ale companiilor din adminstrare pe 11 ani, astfel că mulți jucători s-ar gândi să se retragă.

După discuțiile cu reprezentanții Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Lazea a concluzionat că, în contextul unei reduceri cu 70% a comisioanelor de administrare, aceștia consideră condițiile „exagerat de oneroase” și că sunt puși la „un efort financiar pentru un câștig aparent inexistent”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul finantelor
bnr
velantin lazea
eugen teodorovici
pilon ii
fonduri de pensii