Teodorovici: CEC primește de la Bruxelles acceptul de capitalizare cu aproape 1 mld. lei

Teodorovici: CEC primește de la Bruxelles acceptul de capitalizare cu aproape 1 mld. lei
scris 29 oct 2019

CEC Bank primește acceptul din partea Comisiei Europene pentru capitalizare cu aproape 1 miliard de lei, a anunțat marți ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Ministrul demis a precizat că în zilele următoare va fi organizat și evenimentul oficial de capitalizare, suma de 940 milioane lei în acest scop fiind prevăzută deja în buget.

În urmă cu două săptămâni, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, arăta că avizul de la Comisia Europeană privind capitalizarea CEC Bank de către statul român ar trebui emis până la finele lunii curente.

Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor, vrea o comisie cu BNR pentru repatrierea aurului românesc de la Moscova CITEȘTE ȘI Florin Cîțu, propus ministru al Finanțelor, vrea o comisie cu BNR pentru repatrierea aurului românesc de la Moscova

Guvernul PSD/ALDE a bugetat o creștere a capitalului CEC Bank cu 940 de milioane de lei în acest an - o majorare de două-treimi a capitalului.

Pentru că CEC este în proprietatea statului, este nevoie de aprobarea directă a Comisiei Europene pentru creșterea capitalului, astfel încât să fie respectate regulile privind ajutorul de stat.

Este a treia încercare în 10 ani de creștere a capitalului CEC Bank – cele din 2009 și 2016 au eșuat.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec
capitalizare
accept
teodorovici