BCE: Creditarea companiilor a încetinit semnificativ

BCE: Creditarea companiilor a încetinit semnificativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2019

Creditarea companiilor din zona euro a scăzut în luna septembrie, sugerând că reducerea activității economice în regiune s-a resimțit în cele din urmă asupra împrumuturilor, după o perioadă de surprinzătoare rezistență, arată datele unui studiu publicat luni de Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Sperând să redreseze încetinirea prelungită a activității economice, Banca Centrală Europeană a aprobat luna trecută noi măsuri de stimulare a economiei. BCE a relansat programul de relaxare cantitativă (QE), achiziționând lunar obligațiuni în valoare de 20 de miliarde de euro (22 de miliarde de dolari), începând cu 1 noiembrie. Acesta program se va derula atât timp cât va fi necesar, pentru a întări impactul politicilor BCE, și se va încheia cu puțin timp înainte ca BCE să înceapă majorarea ratelor dobânzilor, scrie Agerpres.

Restanțele la creditele în lei, în creștere CITEȘTE ȘI Restanțele la creditele în lei, în creștere

BCE vrea să se asigure că instituțiile financiare vor continua să crediteze economia, atât timp cât redresarea nu se va materializa.

În septembrie, împrumuturile acordate companiilor au încetinit 3,7%, de la 4,3% în august, cel mai lent ritm din ianuarie. Creditarea gospodăriilor s-a menținut la 3,4%, a informat BCE.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
creditare
companii