Trump nominalizează doi guvernatori ai Rezervei federale

Trump nominalizează doi guvernatori ai Rezervei federale
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2020

Președintele american Donald Trump îi nominalizează pe economiștii Judy Shelton și Christopher Waller să ocupe cele două posturi vacante de guvernatori ai Rezervei federale americane (Fed), a anunțat Casa Albă, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două nominalizări este necesar să fie aprobate de Senat, scrie News.ro.

CONFIRMARE Aeroporturi București: Conducerea pleacă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Aeroporturi București: Conducerea pleacă

Donald Trump îl critică frecvent extrem de dur pe Jerome Powell, pe care l-a pus în 2018 la președinția Fed și îndeamnă la o scădere a nivelului dobânzii în Statele Unite, pe care îl consideră prea mare.

Nominalizările lui Judy Shelton și Christopher Waller, ale căror nume au circulat anul trecut, sunt considerate o tentativă a locatarului Casei Albe de a orienta Comitetului Politic Monetar al Fed așa cum dorește.

Waller, un director de cercetare la Rezerva federală din St. Louis, cooperează strâns cu președintele acesteia James Bullard, unul dintre principalii susținători ai scăderii dobânzii.

Shelton a fost consilieră în campania lui Trump, iar după ce numele i-a circulat anul trecut în vederea unui post de guvernatoare Fed, a îndemnat la scăderea numelui dobânzii și la o coordonare mai mare între Banca centrală și alte organe ale Guvernului.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
donald trump