UniCredit România vrea emisiuni de obligațiuni de până la 900 de milioane de euro

UniCredit România vrea emisiuni de obligațiuni de până la 900 de milioane de euro
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 16 nov 2023

UniCredit Bank România ar putea împrumuta până la 600 de milioane de euro de la acționarul italian și încă 300 de milioane de euro din piață prin diferite emisiuni de obligațiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 27 noiembrie, cu transmisiune în direct inclusiv la PROFIT NEWS TV, cea de-a șasea ediție a Profit Financial.forum, cu lideri ai piețelor financiare și autorităților din domeniu, respectiv din conducerea Băncii Centrale, Guvernului, Ministerului de Finanțe, Autorității de Supraveghere Financiară, ca și cu manageri de top din bănci comerciale, companii din piața de capital, asigurări și administratori de fonduri

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Alpha Bank, Banca Transilvania, CITR, Nordis Group, UniCredit Bank - DETALII AICI

Subsidiara din România a grupului italian UniCredit a aprobat emisiunea de obligațiuni senior nepreferențiale de până la 400 de milioane de euro până la finele lui 2024 către acționar, cu o scadență de 3-7 ani.

Banca va plăti un cupon format din Euribor la 3 luni plus o marjă care va fi estimată de Global Syndicate Italia.

Banca Transilvania își majorează profitul cu o treime. Ӧmer Tetik: Rămânem prudenți CITEȘTE ȘI Banca Transilvania își majorează profitul cu o treime. Ӧmer Tetik: Rămânem prudenți

Titlurile senior nepreferențiale sunt incluse în cerințele MREL (Cerințe minime pentru fondurile proprii și pasivele eligibile) și TLAC (Capacitatea totală de absorbire a pierderilor) fac parte din baza de capital de nivel trei. Aceste obligațiuni pot fi convertite în acțiuni în procesul de bail in.

Totodată, UniCredit România ar putea emite și obligațiuni subordonate incluse în calculul fondurilor proprii de nivel doi în valoare de până la 200 de milioane de euro până la finele anului viitor. Maturitatea este de 10 ani și cuponul este Euribor 3 luni + marjă.

Aceste obligațiuni vor crește fondurile proprii totale ale băncii și vor mări, de asemenea, solvabilitatea.

La nivelul semestrului 1, UniCredit România avea capitaluri de nivel 1  de 6,8 miliarde de lei la nivel consolidat și instrumente subordonate de 973 de milioane de lei, față de o expunere la risc de 33,7 miliarde de lei. Fondurile de nivel 1 de bază reprezentau 20,4% și cele totale 23,6%.

UniCredit România mai intenționează să emită și obligațiuni destinate pieței, către investitorii calificați, ce urmează să fie listate, în cadrul unui program de emisiune pe termen mediu în valoare de până la 300 de milioane de euro.

ULTIMA ORĂ Consiliul UE și Parlamentul European – acord privind plățile instant în euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul UE și Parlamentul European – acord privind plățile instant în euro

Obligațiunile sunt de tip senior negarantate, cu o scadență de până la 10 ani, și urmează să fie lansate cel mai devreme în acest an.

La jumătatea anului, banca avea emise obligațiuni la cost amortizat de 3,5 miliarde de lei. Anul trecut a emis obligațiuni de 790 de milioane de lei.

Grupul italian a înregistrat un profit net de 215 milioane de euro în România la 9 luni, în creștere cu 51% față de aceeași perioadă din 2022.

UniCredit a anunțat și achiziția Alpha Bank România și fuziunea dintre cele două bănci (după obținerea aprobărilor) va duce UniCredit pe locul 3 după active în sistemul bancar românesc, cu o cotă de piață de 12%.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank
obligatiuni unicredit
imprumuturi unicredit