UniCredit și sindicatele au agreat desființarea a 3.900 de posturi în Italia, înaintea startului celei mai mari emisiuni de acțiuni din istoria țării

UniCredit și sindicatele au agreat desființarea a 3.900 de posturi în Italia, înaintea startului celei mai mari emisiuni de acțiuni din istoria țării
scris 5 feb 2017

Cu două zile înaintea lansării celei mai mari emisiuni de acțiuni din istoria Italiei, UniCredit a anunțat că a ajuns la un acord cu sindicatele în privința desființării a 3.900 de locuri de muncă în Peninsulă, în cadrul programului de reorganizare al grupului bancar, ce vizează desființarea a circa 14.000 de posturi până în 2019, în Italia, Germania și Austria.

“Cu acordul pe care l-am definit astăzi (sâmbătă, 4 februarie n.r.), negocierile cu sindicatele din statele afectate - Italia, Germania și Austria – sunt complete”, potrivit unui comunicat UniCredit. Banca italiană a precizat că obiectivele asumate în cadrul strategiei pentru perioada 2016-2019 au fost confirmate.

Reducerile de personal din Italia vor fi operate în baza unui program de plecări voluntare. Totodată, pentru a asigura o cifră de afaceri pozitivă, UniCredit intenționează să angajeze 1.300 de oameni la sucursalele locale în următorii trei ani, potrivit comunicatului.

Intesa Sanpaolo a trecut pe profit în România anul trecut, cu un rezultat de 3 milioane euro CITEȘTE ȘI Intesa Sanpaolo a trecut pe profit în România anul trecut, cu un rezultat de 3 milioane euro

Parte a aceleiași strategii de reorganizare, UniCredit va lansa luni, 6 februarie, o emisiune de drepturi de preemțiune în valoare de 13 miliarde de euro, cea mai mare vânzare de acțiuni corporate din istoria Italiei.

Banca oferă 13 acțiuni noi pentru fiecare cinci deținute, la un preț de 8,09 euro/unitate, reprezentând un discount de 38% față de prețul TERP (theoretical ex-rights market price – prețul teoretic din piață, fără exercitarea de drepturi). Raportat la închiderea de vineri, de 26,16 euro/acțiune, oferta reflectă un discount de 69%.

Oferta va fi derulată în intervalul 6-23 februarie pe bursele din Italia și Germania și între 8 și 22 februarie în Polonia. Fondurile atrase vor fi folosite pentru scoaterea în afara bilanțului a unui portofoliu de credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde de euro.

Asociația avocatului Piperea a pierdut pe fond un proces cu băncile care au acordat credite în franci elvețieni CITEȘTE ȘI Asociația avocatului Piperea a pierdut pe fond un proces cu băncile care au acordat credite în franci elvețieni

La începutul săptămânii, grupul italian a estimat că a înregistrat o pierdere de 11,8 miliarde de euro în 2016, în contextul programului de reorganizare, care a generat o serie de costuri non-recurente.

UniCredit este prezent în 17 țări cu peste 8.500 de sucursale și 147.000 de angajați, fiind unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul operează prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management (divizie ce va fi preluată de Amundi) și UniCredit Business Integrated Solutions.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
reduceri personal
emisiune actiuni
sindicate