Raiffeisen Bank vine cu o nouă ofertă de conversie a creditelor în franci elvețieni

Raiffeisen Bank vine cu o nouă ofertă de conversie a creditelor în franci elvețieni
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 1 feb 2017

Raiffeisen Bank oferă clienților care convertesc în lei creditele în franci elvețieni un discount de 25% din sold. Sunt eligibili clienții cu un grad de îndatorare a familiei de peste 60%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta, valabilă până la 30 aprilie, este îmbunătățită față de cea lansată în decembrie 2015, când banca cu capital austriac oferea un discount de 10% imediat și încă 5% în următorii doi ani, dar numai pentru clienții cu un grad de îndatorare de peste 65%.

Gherghescu, Ernst&Young: Unele bănci o să continue să ia case în plată. Poate fi o soluție mai bună decât executarea CITEȘTE ȘI Gherghescu, Ernst&Young: Unele bănci o să continue să ia case în plată. Poate fi o soluție mai bună decât executarea

“Având în vedere clarificările legislative recente oferite de Curtea Constitutională a României cu privire la Legea Dării in Plată, am reluat oferta de soluții de conversie, într-o variantă îmbunătățită. Principiul nostru a rămas același: dorim să venim cu soluții pentru clienții care vor să ramburseze creditul, dar nu pot din motive obiective. De data aceasta oferta e valabilă o periodă determinată și oferim reducerea datoriei cu 25%, la data conversiei”, a spus Mihai Răuță, director executiv, Retail Risc.

Creditele convertite vor avea o dobândă fixă anuală de 4,5% timp de cinci ani, apoi dobândă variabilă (Robor la 3 luni + 3 puncte procentuale).

Pentru un credit de 50.000 de franci elvețieni, perioada rămasă este de 25 de ani, iar rata este de 338 de franci elvețieni.

După aplicarea conversiei rata scade de la 1.418 lei la 874 de lei, arată un exemplu oferit de bancă.

Raiffeisen are în portofoliu 5.600 de credite în franci elvețieni, în valoare de 210 milioane de euro. La finele lui 2015 banca avea un bilanț mai mare pe franci elvețieni cu 1.100 de credite și 170 de milioane de euro.

Debitorii cu împrumuturi în franci elvețieni așteaptă decizia Curții Constituționale a României pe legea conversiei, care prevede schimbarea soldului creditelor în franci la cursul de la data contractării.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
conversie credite franci elvetieni
credite franci elvetieni