VIDEO Bank of Ireland își cere scuze. A permis clienților să retragă mai mulți bani decât aveau

VIDEO Bank of Ireland își cere scuze. A permis clienților să retragă mai mulți bani decât aveau
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2023

Banca irlandeză Bank of Ireland cere scuze după ce a soluționat o problemă tehnică ce le-a permis clienților săi să retragă sau să transfere mai mulți bani decât dețineau, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Această problemă a condus la formarea unor cozi în fața distributoarelor de bani lichizi în țară, marți, până la mizul nopții, pe măsură ce se răspândea zvonul că se puteau retrage de la distributoare bani ”gratuit”, iar poliția a fost necesar să intervină, arată news.ro.

Preluarea Credit Suisse de către UBS se complică. Sute de investitori pregătesc atacarea în justiție CITEȘTE ȘI Preluarea Credit Suisse de către UBS se complică. Sute de investitori pregătesc atacarea în justiție

Unele publicații irlandeze scriu că clienți fără bani în cont au putut să retragă până la 10.000 de euro.

Bank of Ireland i-a avertizat pe cei care îi folosesc bancomatele sau aplicațiile financiare că fondurile respective vor fi debitate.

”Ne cerem sincer scuze pentru perturbările cauzate de această pană (...). Știm că am eșuat în privința nivelului serviciilor pe care clienții noștri îl așteaptă de la noi”, afirmă banca.

Amendă de jumătate de miliard de dolari pentru mari bănci de investiții de pe Wall Street. Cum au folosit WhatsApp, Signal și alte platforme de mesagerie CITEȘTE ȘI Amendă de jumătate de miliard de dolari pentru mari bănci de investiții de pe Wall Street. Cum au folosit WhatsApp, Signal și alte platforme de mesagerie

Fondatorul site-ului AskAboutMoney.com, Brendan Burgess, a declarat televiziunii RTE că banca este necesar să-și îmbunătățească sistemul informatic ”șleampăt”.

El estimează că ”dacă știi că n-ai bani, dar iei 1.000 de euro din contul bancar (...), asta este fraudă. Iar asta nu este o problemă care să aibă a face cu sistemele Bank of Ireland”.

Banca centrală irlandeză a aplicat deja amenzi Bank of Ireland din cauza defecțiunilor sistemelor informatice ale acesteia și a anunțat că supraveghează implicațiile acestui incident.

VIDEO poate fi văzut AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
banca
irlanda