Barclays și patru foști directori sunt acuzați penal în legătură cu tranzacțiile cu Qatarul în timpul crizei din 2008

Barclays și patru foști directori sunt acuzați penal în legătură cu tranzacțiile cu Qatarul în timpul crizei din 2008
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2017

Banca britanică Barclays și patru fosti directori sunt acuzați penal în Marea Britanie în legătură cu finanțarea de urgență oferită în 2008, perioada de vârf a crizei financiare mondiale, transmite Sky News.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Biroul pentru Fraude Grave a anunțat după cinci ani de investigații că Barclays a fost pusă sub acuzare pentru conspirație în vederea fraudei și oferirea de asistență financiară ilegală, scrie News.ro.

”Acuzațiile se referă la aranjamentele de atragere de capital făcute de Barclays cu Qatar Holding și Challenger Universal, care au avut loc în iunie și octombrie 2008, și o facilitate de împrumut de3 miliarde de dolari oferită statului Qatar prin intermediul ministerului Economiei și Finanțelor, în noiembrie 2008”, a anunțat instituția britanică.

Firmele cărora Fiscul le-a anulat codul de TVA vor fi reînregistrate automat, în anumite condiții CITEȘTE ȘI Firmele cărora Fiscul le-a anulat codul de TVA vor fi reînregistrate automat, în anumite condiții

Fostul director general al Barclays John Varley și un alt director din perioada respectivă, Roger Jenkins, sunt acuzați de conspirație pentru fraudă și oferirea ilegală de asistență financiară.

Două alte persoane cu funcții în 2008, Thomas Kalaris și Richard Boath, sunt acuzați de conspirație în vederea fraudei în atragerea de fonduri în iunie 2008.

Cazul va ajunge în instanță îm 3 iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays
qatar
criza