BCE: Creditarea gospodăriilor din zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani

BCE: Creditarea gospodăriilor din zona euro, la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani
scris 28 mai 2019

Creditarea gospodăriilor din zona euro a înregistrat în aprilie cel mai semnificativ avans post-criză, în timp ce împrumuturile acordate companiilor au avut cel mai bun ritm de creștere din acest an, arată datele unui studiu publicat marți de Banca Centrală Europeană (BCE), datele atenuând temerile că băncile nu mai dau credite din cauza încetinirii economiei, transmite Reuters.

În aprilie, creditele acordate gospodăriilor au crescut cu 3,4%, de la 3,3% în martie, cel mai ridicat nivel de la începutul lui 2009. De asemenea, împrumuturile acordate companiilor au urcat cu 3,9%, de la 3,6% în martie, un avans consistent, chiar dacă rămân sub nivelul record de 4,3% din septembrie, a informat BCE.

VIDEO BCE pune în circulație noile bancnote de 100 și 200 de euro CITEȘTE ȘI VIDEO BCE pune în circulație noile bancnote de 100 și 200 de euro

De asemenea, creșterea masei monetare M3, considerată drept un indicator al activității economice, a urcat la 4,7% în aprilie, de la 4,6% în martie, sub estimările analiștilor intervievați de Reuters, care mizau pe o creștere de 4,4%, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
creditare
zona euro