BCE furnizează băncilor 109 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să facă față crizei coronavirusului

BCE furnizează băncilor 109 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să facă față crizei coronavirusului
scris 17 mar 2020

Băncile au luat 109,1 miliarde de euro de la Banca Centrală Europeană (BCE) cu ocazia primei oferte de credite cu dobânzi reduse lansată de BCE pentru a ajuta companiile să facă față crizei coronavirusului, transmite Reuters.

Criza Coronavirus - LIVE TEXT Un român a venit cu avionul din Spania știind că este infectat cu coronavirus CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - LIVE TEXT Un român a venit cu avionul din Spania știind că este infectat cu coronavirus

Creditele vor fi oferite băncilor la o rată a dobânzii de minus 0,5%, ceea ce înseamnă că practic BCE va plăti băncile comerciale pentru ca acestea să accepte fonduri de la banca centrală. Un număr de 110 bănci au luat parte la oferta de credite pentru 98 de zile lansată săptămâna aceasta de BCE, scrie Agerpres.

Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză CITEȘTE ȘI Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză

Acești bani fac parte dintr-un pachet de măsuri dezvăluit săptămâna trecută de BCE, care include și o majorare a achizițiilor de obligațiuni și condiții mai favorabile pentru programul de împrumuturi pe termen lung.

Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare CITEȘTE ȘI Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
bani
coronavirus