BCR începe săptămâna educației financiare în 360 de școli din țară

BCR începe săptămâna educației financiare în 360 de școli din țară
scris 21 mar 2019

Banca Comercială Română va organiza în perioada 25-31 martie 2019, cu ocazia Global Money Week, ateliere gratuite de educație financiară în 360 de școli din 50 de localități din România.

Global Money Week are loc între 25 și 31 martie, când profesorii BCR din cadrul programului Școala de Bani (400 din cei 1000 de angajați BCR) vor vizita peste 360 de școli, din 50 de orașe și vor interacționa cu 24.500 de copii și adolescenți din licee, școli și grădinițe. 

Finlanda, țara cea mai fericită din lume. Ce loc ocupă România în top CITEȘTE ȘI Finlanda, țara cea mai fericită din lume. Ce loc ocupă România în top

Tematica ediției din acest an este “Learn.Save.Earn”, iar profesorii Școlii de Bani își propun să îi ajute pe elevii participanți la ateliere să înțeleagă diferența dintre nevoie și dorința, ce este acela un obiectiv financiar și cum îl formulăm astfel încât să devină realizabil, cum ne facem un plan de acțiune pentru a ne îndeplini obiectivele financiare, ce este și cum ne conturăm un buget personal și cum economisim pentru visurile noastre. 

BCR se alătură pentru a doua oară mișcării Global Money Week. Lansată în 2012 de Asociația Child and Youth Finance International, iniâiativa urmărește să crească nivelul culturii financiare în rândul copiilor și al tinerilor pentru ca aceștia să își gestioneze banii în mod corect. Acțiunea este realizată cu sprijinul Ministerului Educației, cu care BCR a semnat un parteneriat de doi ani și cu sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene care au popularizat acțiunea în rândul școlilor.

“Prin aceste ateliere le oferim participanților o experiență inedită în lumea banilor, în care vor face cunoștință cu noțiuni și concepte financiare într-un cadru non-formal și relaxant. Copiii și tinerii vor învăța ce înseamnă economisirea, dar și ce este consumul responsabil. Este o lecție despre bani, dar și o lecție de viață, în care cursanții învață că printr-o bună organizare și disciplină își pot îndeplini orice dorință” spune Nicoleta Deliu, coordonatorul programului național “Școala de Bani”.

Anul trecut, peste 5.000 de copii și tineri au participat la atelierele de educație financiară susținute de BCR, între 12 și 18 martie, în cadrul aceleiași inițiative.

Din 2012 până în prezent, timp de 7 ediții, inițiativa Global Money Week a găzduit 53.000 de organizații din 169 de țări, care au instruit aproximativ 32 de milioane de copii și tineri la nivel internațional.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
scoala de bani
global money week