BERD anticipează o pierdere record în 2022, în principal din cauza pierderilor din Rusia și Belarus

BERD anticipează o pierdere record în 2022, în principal din cauza pierderilor din Rusia și Belarus
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2023

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) se așteaptă la o pierdere record în 2022, în principal din cauza pierderilor din portofoliul deținerilor sale din Rusia și Belarus, a declarat președintele BERD, Odile Renaud-Basso, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca avea înainte de războiul din Ucraina în jur de 1 miliard de dolari în portofoliul său concentrat pe Rusia și Belarus, care acum este ”provizionat complet”, a spus Renaud-Basso, adăugând că, prin comparație, condițiile de piață mai largi și împrumuturile neperformante au avut un impact limitat. asupra rezultatelor BERD.

Croația - Prețurile au explodat după adoptarea euro. Guvernul croat, la cuțite cu mediul de afaceri CITEȘTE ȘI Croația - Prețurile au explodat după adoptarea euro. Guvernul croat, la cuțite cu mediul de afaceri

”Ne așteptăm la o pierdere record, în urma unui profit record din anul precedent”, a spus ea într-un interviu acordat Forumului Reuters Global Markets, în marja reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, scrie News.ro.

Banca a raportat anterior investiții record în 2022, de aproximativ 13,1 miliarde de euro (14,1 miliarde de dolari) și se așteaptă să continue investițiile care vizează securitatea alimentară și energetică, a spus Renaud-Basso.

BERD, care desfășoară operațiuni în aproximativ 40 de economii din lume, speră să crească investițiile în Orientul Mijlociu și Africa în 2023, în special în Egipt. Poate face investiții record în Tunisia.

Renaud-Basso a reiterat angajamentul băncii de a trimite 3 miliarde de euro în Ucraina până la sfârșitul acestui an, în special pentru a ajuta la reconstrucția infrastructurii. Aceasta ar însemna o desfășurare estimată de aproximativ 1,3 miliarde de euro în 2023, după plățile de anul trecut de 1,7 miliarde de euro.

Ea se așteaptă, de asemenea, ca extinderea băncii în Africa subsahariană și Irak, amânată din cauza războiului din Ucraina, să revină pe ordinea de zi în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
rusia
pierderi