Bitcoin a coborât sub pragul de 5.600 dolari, la cel mai scăzut nivel din ultimele 13 luni

Bitcoin a coborât sub pragul de 5.600 dolari, la cel mai scăzut nivel din ultimele 13 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 nov 2018

Prețul bitcoin a scăzut astăzi la cel mai redus nivel din ultimele aproape 13 luni, moneda virtuală fiind la cea de a treia sesiune consecutivă de depreciere.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

În jurul orei 18:30, un bitcoin era cotat la 5.562,4 dolari pe platforma Bitstamp, cel mai mic preț începând cu 24 octombrie 2017. Cotația este cu 11,50% sub cea înregistrată la închiderea tranzacțiilor de luni.

Indicele CoinDesk Bitcoin Price (BPI), care monitorizează evoluția bitcoin pe principalele plaforme de tranzacționare, se dreprecia cu 8,30%, până la 5.741,83 dolari. Anterior, indicele BPI a atins un minim intraday de 5.640,36 dolari.

Bitstamp, fondată într-un garaj de sloveni cu doar 1.000 euro și ajunsă cea mai mare platformă de schimb criptomonede din UE, a fost cumpărată de sud-coreenii de la Nexon CITEȘTE ȘI Bitstamp, fondată într-un garaj de sloveni cu doar 1.000 euro și ajunsă cea mai mare platformă de schimb criptomonede din UE, a fost cumpărată de sud-coreenii de la Nexon

Criptomonedele alternative la Bitcoin, denumite generic altcoins, înregistrau scăderi de peste 10%, cel mai abrupt declin fiind consemnat de Bitcoin Cash, care a pierdut 17,34% din valoare, până la prețul de 476,10 dolari.

Ethereum se deprecia cu 11%, Litecoin cu 14,85%, iar Ripple (XRP) cu 14,77%.

În România, BNR s-a limitat până în prezent să avertizeze asupra riscurilor plasamentelor în criptomonede. Astfel, banca centrală a avertizat la începutul acestui an, pentru a doua oară în ultimii 3 ani, asupra riscurilor generate de volatilitatea ridicată a criptomonedelor, pe care le-a clasificat active speculative.

Anul trecut, bitcoin  a avut o ascensiune extraordinară, ajungând să aibă, în decembrie, o valoare de 20 de ori mai mare decât la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret
minim
altcoins
bitstamp
evolutii