Banca Transilvania inițiază un program de răscumpărare pentru 10 milioane acțiuni proprii

Banca Transilvania inițiază un program de răscumpărare pentru 10 milioane acțiuni proprii
scris 14 nov 2018

Răscumpărări ale unor pachete de acțiuni Banca Transilvania, în prezent cu valoare de 23,70 milioane lei, au fost lansate și vor fi derulate până la finalul acestui an.

Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania (TLV) a adoptat decizia de a lansa un program de răscumpărări pentru 10 milioane acțiuni proprii, reprezentând 0,24% din capitalul social al instituției de credit. Pachetul vizat reprezintă o parte din cele 35 milioane acțiuni ale Băncii Transilvania pentru care există aprobarea de a fi răscumpărate în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din aprilie 2018.

GRAFIC Transilvania Broker de Asigurare, afaceri în creștere cu 12% la 9 luni și profit net substanțial mai mare CITEȘTE ȘI GRAFIC Transilvania Broker de Asigurare, afaceri în creștere cu 12% la 9 luni și profit net substanțial mai mare

Achizițiile din piața secundară sunt programate pentru intervalul 13 noiembrie – 31 decembrie și urmează să fie făcute la prețul de pe bursă, dar la minimum 1 leu/acțiune și maximum 4 lei/acțiune. La ultimul preț de pe bursă, de 2,3700 lei/acțiune, valoarea pachetului care face obiectul operațiunii de buy-back se ridică la 23,70 milioane lei (5,08 milioane euro).

Titlurile Băncii Transilvania sunt cele mai lichide de la cota Bursei de Valori București, iar la ultimul preț de închidere acestea conferă instituției de credit o capitalizare de piață de 11,40 miliarde lei (2,45 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
rascumparari
bvb
bursa