Bitcoin a revenit la 11.000 de dolari, nivel neatins din ianuarie. De la începutul lunii, moneda a urcat cu peste 80%

Bitcoin a revenit la 11.000 de dolari, nivel neatins din ianuarie. De la începutul lunii, moneda a urcat cu peste 80%
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 feb 2018

Moneda virtuală bitcoin a depășit, duminică, pragul de 11.000 de dolari pentru prima dată din luna ianuarie. Criptomoneda se tranzacționează astăzi puțin sub acest nivel, la circa 10.900 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bitcoin pare să aibă o revenire după prăbușirea recentă, provocată de temerile privind noi reglementări în domeniul criptomonedelor la nivel mondial .Cea mai populară monedă virtuală este acum cu peste 80% mai scumpă decât pe 6 februarie, când a coborât la circa 5.900 de dolari.

Valul de scăderi din ianuarie și prima parte a lunii februarie a fost influențat mai ales de informațiile  privind anumite reglementări pregătite de Coreea de Sud, precum și de temerile legate de noi restricții pe piața din China. Decizia Facebook de a interzice publicitatea pentru monede virtuale și atacurile hackerilor au influențat, de asemenea, prețul bitcoin.

Chiar și Banca Națională a României a decis să iasă, după 3 ani, cu o poziție pe tema monedelor virtuale, precum bitcoin, precizând că le clasifică drept active speculative, extrem de volatile și riscante.

Optimismul pare să revină, însă, printre investitori pe măsură ce temerile legate de reglementare se dovedesc exagerate.

Anul trecut, bitcoin a avut o ascensiune extraordinară, ajungând să aibă, în decembrie, la o valoare de 20 de ori mai mare decât la începutul anului.  Avansul monedei virtuale nu a continuat însă și în 2018, iar cea mai populară criptomonedă a încheiat prima lună din acest an cu un declin de 29%, cel mai mare la nivelul unei luni din ultimii trei ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
monede virtuale
criptomonede
pret