Bitcoin a scăzut cu 5,5%, cedând toate câștigurile înregistrate în această săptămână

Bitcoin a scăzut cu 5,5%, cedând toate câștigurile înregistrate în această săptămână
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

Bitcoin s-a prăbușit miercuri, cedând toate câștigurile înregistrate de la începutul acestei săptămâni, fiind tranzacționat în declin cu 5,5% la 42.422,84 dolari pe unitate, conform Coin Metrics, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Marți, bitcoin a urcat până la 45.913,30 dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022, scrie News.ro.

GRAFICE Dobânzile s-au stabilizat pe final de an. Chiar dacă scad în continuare, dobânzile la depozite se apropie de „real pozitiv” CITEȘTE ȘI GRAFICE Dobânzile s-au stabilizat pe final de an. Chiar dacă scad în continuare, dobânzile la depozite se apropie de „real pozitiv”

Scăderea de miercuri a urmat evoluția negativă a bursei americane Nasdaq, care a avut cea mai proastă zi din octombrie, în timp ce traderii au evitat acțiunile tehnologice, după ce acestea au condus avansul în 2023.

Acțiunile de pe Wall Street au fost tranzacționate în scădere miercuri, în timp ce randamentele obligațiunilor au crescut.

Tot miercuri, președintele Rezervei Federale din Richmond, Thomas Barkin, a avertizat că, deși vede o aterizare ușoară a economiei în viitor, creșterile ratelor dobânzilor rămân ”pe masă”.

Investitorii au sperat să vadă reduceri de dobânzi în 2024, după ce oficialii Fed, la cea mai recentă întâlnire a lor, din decembrie, au decis să mențină nechimbate dobânzile și au indicat trei reduceri de dobânzi în acest an.

Înainte de creșterea din noul an, bitcoin ieșea dintr-o perioadă de consolidare de trei săptămâni, dar a reușit totuși să încheie decembrie cu un câștig de 12%. Bitcoin a încheiat 2023 în creștere cu 157%. ​

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda