Bitcoin, insensibilă la avertizările de risc transmise de bancheri și economiști: crește cu 25% față de minimul de ieri și trece din nou de 8.000 de dolari

Bitcoin, insensibilă la avertizările de risc transmise de bancheri și economiști: crește cu 25% față de minimul de ieri și trece din nou de 8.000 de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 feb 2018

Prețul bitcoin este în creștere miercuri de la minimul din luna noiembrie, depășind din nou pragul de 8.000 de dolari, în pofida celui mai recent val de avertizări în legătură cu riscurile asociate criptomonedelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bitcoin este în creștere cu 6% față de ieri, potrivit datelor CoinDesk. În prima parte a tranzacțiilor de marți, moneda virtuală a atins un minim de sub 6.000 de dolari pe unitate, cel mai mic preț consemnat din luna noiembrie. Față de minimul intraday de marți, bitcoin este astăzi în urcare cu circa 25%.

Contractele futures pentru bitcoin sunt în creștere cu 7%-8%.

Evoluția pozitivă de astăzi vine în pofida unor noi avertizări din partea băncii americane de investiții Goldman Sachs.

Șocul bursier trece, dar gândurile investitorilor rămân la riscuri ce pot fi chiar mai mari decât în 2008 și 1929. „Este începutul unui cutremur”. Pierderi consistente pentru Buffett, Zuckerberg, Bezos, Gates CITEȘTE ȘI Șocul bursier trece, dar gândurile investitorilor rămân la riscuri ce pot fi chiar mai mari decât în 2008 și 1929. „Este începutul unui cutremur”. Pierderi consistente pentru Buffett, Zuckerberg, Bezos, Gates

“Corelația puternică dintre diferitele criptomonede mă îngrijorează. Din cauza lipsei de valoarea intrinsecă, majoritatea criptomonedelor ar putea ajunge la zero”, a afirmat Steve Strongin, analist al băncii americane, citat de Bloomberg.

Și Nouriel Roubini,economistul american care a prezis criza financiară din 2008, a reafirmat, într-o postare pe Twitter, că "bitcoin a ajuns la 6.000 de dolari și se îndreaptă spre 5.000 de dolari", însă cei care speră într-o revenire "își vor păstra monedele aflate în cădere până ce acestea vor ajunge la zero".

Chiar și Banca Națională a României a decis să iasă, după 3 ani, cu o poziție pe tema monedelor virtuale, precum bitcoin, precizând că le clasifică drept active speculative, extrem de volatile și riscante.

Creșterea bitcoin în ultima parte a zilei de ieri și prima parte a ședinței de astăzi are loc în contextul unei aparente reveniri a burselor din SUA și Europa, după scăderi abrupte în ședința de luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
monede virtuale
goldman sachs
roubini
criptomonede