China a interzis ofertele de monede digitale, declarându-le ilegale

China a interzis ofertele de monede digitale, declarându-le ilegale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 sep 2017

Banca centrală a Chinei a interzis strângerea de fonduri prin intermediul ofertelor inițiale de monede alternative (ICO), pe care le-a declarat ilegale, și a ordonat companiilor care au desfășurat astfel de oferte cu monede virtuale să returneze fondurile investitorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Oferta inițială de monede reprezintă o formă nereglementată de multifinanțare (crowdfunding) prin intermediul criptovalutelor, investitorii având posibilitatea să achiziționeze o nouă monedă virtuală - specifică startup-ului care organizează strângerea de fonduri - înainte ca aceasta să fie minată și lansată pe piață. Respectiva monedă, în general dezvoltată cu ajutorul tehnologiei blockchain din spatele ethereum, se va aprecia dacă proiectul companiei se dovedește profitabil.

Ofertele de criptomonede au devenit din ce în ce mai populare în ultimul an. Potrivit datelor agregate de tokendata.io, în primele șapte luni ale anului au fost strânse peste 1,5 miliarde de dolari prin intermediul ofertelor de monede virtuale la nivel global, mai mult decât în perioada 2015-2016.

Atracția crypto valutelor și inevitabila impozitare CITEȘTE ȘI Atracția crypto valutelor și inevitabila impozitare

În China, au fost lansate 65 astfel de oferte inițiale, care au atras finanțări cumulate de 2,62 miliarde yuani (394,6 milioane dolari) de la 105.000 investitori individuali, scrie Reuters, care citează agenția de stat chineză Xinhua.

Anunțul privind interzicerea ofertelor inițiale de criptomonede în China a dus la scăderea cotațiilor monedelor virtuale aflate în circulație.

Bitocoin, cea mai cunoscută și mai valoroasă criptomonedă, s-a depreciat cu 3,2% în prima parte a tranzacțiilor de astăzi, până la 4.486,18 dolari pe unitate. Pe 2 septembrie, bitcoin a atins un nou maxim istoric, de 5.013,91 dolari, potrivit Coindesk.

Ethereum, principalul rival al bitcoin, a pierdut peste 14,5% din valoare, în timp ce cotațiile litecoin și monero au scăzut cu 15,4%, respectiv 12%.

Capitalizarea monedelor virtuale aflate în circulație a coborât la 152 miliarde de dolari, de la circa 180 miliarde de dolari în urmă cu două zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
oferte initiale monede
ico
china
interzicere